Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mathieu Faivre kastet ut av den franske troppen

Superstjernas kjæreste sendt hjem fra OL

Mikaela Shiffrin må greie seg uten støtten fra kjæresten Mathieu Faivre i OLs siste uke. Franskmannen gikk ut mot egne lagkamerater, og fikk beskjed om å pakke kofferten og dra.

MISTER VIKTIG STØTTE: Mikaela Shiffrin. Foto: NTB Scanpix
MISTER VIKTIG STØTTE: Mikaela Shiffrin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Mathieu Faivre har hatt et skuffende OL, men franskmannen hadde store planer om å hevde seg i lørdagens lagkonkurranse.

Det kan han glemme nå.

Etter et skuffende OL, kokte det over for franskmannen da han ble intervjuet etter herrenes storslalåm i går.

Sendt hjem

Det var ingen tvil om at Faivre var skuffet. Da han ble intervjuet i mixed zone, var han tydelig forbannet.

Han startet med å slakte egen innsats, og sa blant annet at han kjørte forferdelig og ville slå seg selv i ansiktet da han så hvilken plass han endte på.

SENDT HJEM: Mathieu Faivre. Foto: NTB Scanpix
SENDT HJEM: Mathieu Faivre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Så langt er alt greit. Det er lov å være misfornøyd over egen innsats. Men Faivre stoppet ikke der.

Han fortsatte å slenge med leppa om egne lagkamerater. Da han fikk spørsmål om lagmoralen i den franske troppen, som fikk en bronse og fire inne blant topp sju, svarte han syrlig:

- Du skulle bare visst hva jeg tenker om laget. Jeg er her for meg selv, uttalte han til en fransk journalist, gjengitt hos Yahoo.

De ordene falt ikke i god jord hos verken lagkamerater eller det franske trenerteamet. Resultatet var rett og slett at franskmannen fikk beskjed om å pakke kofferten og dra.

- Han sendes hjem som følge av disiplinære årsaker. Han sa ting som ikke passer seg i vårt lag, sier den franske sportssjefen David Chastan.

I en Facebook-oppdatering etter han ble sendt hjem, har Faivre forklart seg:

- På et spørsmål om det franske lagets innsats sa jeg at det var det jeg brydde meg minst om. Jeg hadde ikke lyst til å være respektløs overfor noen andre. Der og da, dette intervjuet skjedde 10 minutter etter at jeg kom i mål, var jeg bare skuffet over egen innsats.

Han fortsetter:

- Jeg er stolt over å få representere landet mitt og jeg vil takke alle som har gjort det mulig for meg å være her jeg er i dag.

Dårlig nytt

En det er dårlig nytt for, er Faivres kjæreste - superstjerna Mikaela Shiffrin. De to begynte å date i fjor sommer, og tidligere i mesterskapet uttrykte den amerikanske 22-åringen at det var viktig for henne å ha kjæresten i nærheten, spesielt med tanke på alle utsettelsene som herjet alpinistene i forrige uke.

Shiffrin, som er en av verdens beste alpinister, hyllet nylig kjæresten i et intervju med US Weekly:

- Han forstår meg. Han er også en av de beste alpinistene i verden, så han forstår stresset og presset vi lever under.

Shiffrin tok et nytt OL-gull i storslalåm i Pyeongchang, men greide ikke å forsvare slalåmgullet hun tok i Sotsji for fire år siden.

22-åringen ble nummer fire - et stort sjokk for henne og alle som følger alpint. For hun har gjort akkurat som hun selv vil i årets verdenscup.

Shiffrin sto over helgens super-G, som Ester Ledecká overraskende vant, men stiller til start i utfor på onsdag og lagøvelsen seinere i uka.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!