MISTER VIKTIG STØTTE: Mikaela Shiffrin. Foto: NTB Scanpix
MISTER VIKTIG STØTTE: Mikaela Shiffrin. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mathieu Faivre kastet ut av den franske troppen

Superstjernas kjæreste sendt hjem fra OL

Mikaela Shiffrin må greie seg uten støtten fra kjæresten Mathieu Faivre i OLs siste uke. Franskmannen gikk ut mot egne lagkamerater, og fikk beskjed om å pakke kofferten og dra.

PYEONGCHANG (Dagbladet): Mathieu Faivre har hatt et skuffende OL, men franskmannen hadde store planer om å hevde seg i lørdagens lagkonkurranse.

Det kan han glemme nå.

Etter et skuffende OL, kokte det over for franskmannen da han ble intervjuet etter herrenes storslalåm i går.

Sendt hjem

Det var ingen tvil om at Faivre var skuffet. Da han ble intervjuet i mixed zone, var han tydelig forbannet.

Han startet med å slakte egen innsats, og sa blant annet at han kjørte forferdelig og ville slå seg selv i ansiktet da han så hvilken plass han endte på.

SENDT HJEM: Mathieu Faivre. Foto: NTB Scanpix
SENDT HJEM: Mathieu Faivre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Så langt er alt greit. Det er lov å være misfornøyd over egen innsats. Men Faivre stoppet ikke der.

Han fortsatte å slenge med leppa om egne lagkamerater. Da han fikk spørsmål om lagmoralen i den franske troppen, som fikk en bronse og fire inne blant topp sju, svarte han syrlig:

- Du skulle bare visst hva jeg tenker om laget. Jeg er her for meg selv, uttalte han til en fransk journalist, gjengitt hos Yahoo.

De ordene falt ikke i god jord hos verken lagkamerater eller det franske trenerteamet. Resultatet var rett og slett at franskmannen fikk beskjed om å pakke kofferten og dra.

- Han sendes hjem som følge av disiplinære årsaker. Han sa ting som ikke passer seg i vårt lag, sier den franske sportssjefen David Chastan.

I en Facebook-oppdatering etter han ble sendt hjem, har Faivre forklart seg:

- På et spørsmål om det franske lagets innsats sa jeg at det var det jeg brydde meg minst om. Jeg hadde ikke lyst til å være respektløs overfor noen andre. Der og da, dette intervjuet skjedde 10 minutter etter at jeg kom i mål, var jeg bare skuffet over egen innsats.

Han fortsetter:

- Jeg er stolt over å få representere landet mitt og jeg vil takke alle som har gjort det mulig for meg å være her jeg er i dag.

Dårlig nytt

En det er dårlig nytt for, er Faivres kjæreste - superstjerna Mikaela Shiffrin. De to begynte å date i fjor sommer, og tidligere i mesterskapet uttrykte den amerikanske 22-åringen at det var viktig for henne å ha kjæresten i nærheten, spesielt med tanke på alle utsettelsene som herjet alpinistene i forrige uke.

Shiffrin, som er en av verdens beste alpinister, hyllet nylig kjæresten i et intervju med US Weekly:

- Han forstår meg. Han er også en av de beste alpinistene i verden, så han forstår stresset og presset vi lever under.

Shiffrin tok et nytt OL-gull i storslalåm i Pyeongchang, men greide ikke å forsvare slalåmgullet hun tok i Sotsji for fire år siden.

22-åringen ble nummer fire - et stort sjokk for henne og alle som følger alpint. For hun har gjort akkurat som hun selv vil i årets verdenscup.

Shiffrin sto over helgens super-G, som Ester Ledecká overraskende vant, men stiller til start i utfor på onsdag og lagøvelsen seinere i uka.