Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superstjernas svar til kritikerne tar av på nettet

Cipollini ble kritisert for å ikke bruke hjelm - svarte med å bruke hjelm og ingenting annet.

GLAD I OPPMERKSOMHET: Den italienske sykkelegenden Mario Cipollini har aldri vært redd for å by på seg selv. Foto: Facebook
GLAD I OPPMERKSOMHET: Den italienske sykkelegenden Mario Cipollini har aldri vært redd for å by på seg selv. Foto: Facebook Vis mer

(Dagbladet): Mario Cipollini var i sin aktive idrettskarriere selve definisjonen på en stjerne. På den ene siden oppnådde han strålende resultater på sykkelsetet. På den andre siden hadde italieneren et vesen og en x-faktor som appellerte til flere enn bare de mest sykkelinteresserte.

Italieneren har blant annet uttalt at hvis han ikke hadde blitt profesjonell syklist, hadde han blitt pornostjerne.

Cipollini var eksentrisk, omtalte seg selv som «Il Re Leone», altså løvenes konge, og var den raskeste i feltet. Italieneren var spurtkongen fremfor noen på 90-tallet og tok vanvittige 42 seirer i Giro d'Italia.

Drømmesesongen 2002 I tillegg vant han 12 etapper i Tour de France og ble også verdensmester på landeveien i 2002.

Det var et drømmeår for spurtkongen, som i tillegg til VM vant klassikeren Milano-Sanremo og seks etappeseirer i «giroen» i løpet av 2002. Cipollini er med andre ord en av tidenes beste spurtere.

RASK: Mario Cipollini var verdens raskeste spurter. Foto: REUTERS/Yves Herman
RASK: Mario Cipollini var verdens raskeste spurter. Foto: REUTERS/Yves Herman Vis mer

Italieneren var også kjent for å være særdeles opptatt av sitt utseende. Det var ikke nok å bare vinne. Alt skulle gjøres med stil. Selv om det er elleve år siden han la opp, klarer 48-åringen fortsatt å skaffe seg den oppmerksomheten han er så glad i.

Svar til kritikerne Cipollini har blitt kritisert for å sykle uten hjelm, for å ikke ødelegge sveisen. Det har italieneren nå sett seg lei av og har respondert med dette oppsiktsvekkende bildet på sin Facebook-konto.

Her tydeliggjør Cipollini at han bruker hjelm, ved å utelukkende ha på seg det beskyttende hodeplagget og ingenting annet der han sitter naken og sykler innendørs.

- Dette bildet er til alle kritikerne som har kommentert at jeg ikke bruker hjelm. Jeg bruker til og med hjelm når jeg sykler inne. Jeg er glad for alle råd om min sikkerhet, skriver den eksentriske italieneren ironisk i bildeteksten.

Bildet har i skrivende stund gitt 6339 likes, er delt 1968 ganger og har så langt gitt 803 kommentarer. Der er reaksjonene svært mange. Cipollini blir både hyllet og kritisert. Noen ler og andre lar seg hisse opp.

PLAYBOY: Her er Mario Cipollini i sitt ess. Foto: NTB Scanpix
PLAYBOY: Her er Mario Cipollini i sitt ess. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sykkelegenden lever nok godt med alle rekasjonene, både de positive og negative. For Cipollini elsker å få oppmerksomhet.

Indor training .....Dedicato a tutti i "giuridici" che commentano le mie foto !Ho messo il casco anche sui rulli !Sono grato ai vostri consigli riguardo la mia tutela !

Posted by Mario Cipollini on Wednesday, February 17, 2016