Superstjerne arrestert og mistenkt for drap

Nå har Aaron Hernandez også fått sparken fra New England Patriots.

I POLITIETS SØKELYS: Aaron Hernandez er i politiets søkelys etter at en mann ble funnet drept ikke langt fra der NFL-spilleren bor. Foto: AP Photo/The Boston Herald, Ted Fitzgerald
I POLITIETS SØKELYS: Aaron Hernandez er i politiets søkelys etter at en mann ble funnet drept ikke langt fra der NFL-spilleren bor. Foto: AP Photo/The Boston Herald, Ted FitzgeraldVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble NFL-spilleren Aaron Hernandez arrestert i sitt eget hjem av politiet, mistenkt for drap.

Nå har arbeidsgiveren hans, New England Patriots, bestemt seg for å terminere kontrakten med superstjerna.

I en pressemelding skriver klubben at de med umiddelbar virkning avslutter arbeidsforholdet, noe som betyr at Hernandez mister kontrakten som er verdt rundt 240 millioner kroner.

- En ung mann ble drept forrige uke, og vi utviser vår sympati til familie og venner som sørger over tapet. Ord kan ikke beskrive den skuffelse vi føler ved at én av våre spillere har blitt arrestert som en følge av etterforskningen. Vi forstår at politietterforskningen er pågående, og vi støtter deres innsats og respekterer prosessen. På dette tidspunktet føler vi at det (å avslutte arbeidsforholdet) er den rette ringen å gjøre, skriver Patriots i en pressemelding.

Hernandez har vært i politiets søkelys i sammenheng med etterforskningen av drapet på 27 år gamle Odin Lloyd. Lloyd var selv en semiprofesjonell fotballspiller.

Lloyd ble funnet mandag for en drøy uke siden, kun halvannen kilometer fra hjemmet til Hernandez.

I følge rapporter fra familien skal Lloyd ha vært i et forhold med en kvinne som var søsteren til Hernandez' forlovede.

Påsatt håndjern i eget hjem Lørdag gjennomsøkte politiet huset til Hernandez i nesten fire timer, og skal ifølge rapportene ha tatt med seg store mengder bevismateriale.

Grunnen til at politiet fikk ransakelsesordre på huset hans, var at han visstnok skal ha ødelagt overvåkningssystemet i sitt eget hus. Hernandez skal også ha vaska og skrubbet hver krik og krok av huset.

I tillegg skal han ha levert sin egen mobiltelefon i fillebiter til etterforskerne.

Det er enda usikkert hvorfor politiet har bestemt seg for å pågripe Hernandez. Bilder viser NFL-spilleren som blir ført bort fra sitt eget hus i håndjern.

Ikke første gang Hernandez har også tidligere vært i trøbbel med politiet. Den gang var det en mann som hevdet Hernandez hadde skutt han i ansiktet da de to besøkte en strippeklubb i Miami.

Søksmålet falt bort etter at offeret ombestemte seg.

Hernandez ble valgt av New England Patriots i fjerde runde av draften i 2010. Hadde det ikke vært for at han var involvert i flere dopingsaker på college, kunne han ha gått så høyt som i første runde.

Nylig har det også kommet fram at Hernandez skal ha skutt en annen mann da han gikk på college.

Hernandez er, sammen med lagkamerat Rob Gronkowski, regnet for å være blant de beste tight endene i NFL. Gronkowski er for tida skadet, og Patriots har nylig hentet inn mirakelmannen Tim Tebow. Han er i utgangspunktet quarterback, men kan bli tiltenkt en rolle som tight end i Boston-klubben nå som det gamle radarparet kan bli holdt borte fra banen en stund.

Ligner tidligere sak Også superstjerna Ray Lewis, som avsluttet karrieren med Super Bowl-seier i februar, har vært involvert i en mordsak som ligner mye på den Hernandez nå knyttes til. Den tidligere Baltimore Ravens-spilleren havnet, sammen med to kamerater, i en slåsskamp med en annen gjeng i 2000. To av personenen i gruppa som Lewis havnet i klammeri med ble knivstukket og drept.

Lewis og hans to venner ble siktet for mord, men saken manglet klare bevis. Blant annet ble den hvite dressen Ray Lewis hadde på seg den fatale kvelden aldri funnet, og en kniv som ble funnet på åstedet manglet både fingeravtrykk og DNA.

Advokatene til den tidligere Ravens-spilleren kom fram til en avtale med aktoratet hvor Lewis vitnet mot vennene sine, i bytte mot å slippe unna med straff for å hindre etterforskningen.

Det gjorde at Lewis ble dømt til 12 måneders ubetinget fengsel, samtidig som han fikk en bot på rundt 1,5 millioner kroner fra NFL.

VAR LAGKAMERATER: Tim Tebow (t.v.) har nylig signert for New England Patriots, mens Aaron Hernandez (t.h) har blitt arrestert og fjernet fra klubben, siktet for mord. Her fra en kamp i 2011, da Tebow var quarterback for Denver Broncos. Foto: REUTERS/Rick Wilking/Files
VAR LAGKAMERATER: Tim Tebow (t.v.) har nylig signert for New England Patriots, mens Aaron Hernandez (t.h) har blitt arrestert og fjernet fra klubben, siktet for mord. Her fra en kamp i 2011, da Tebow var quarterback for Denver Broncos. Foto: REUTERS/Rick Wilking/Files Vis mer