Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superstjerne til Norge: - Uvirkelig

Håndballstjerne Luc Abalo hadde aldri trodd han skulle spille i Norge. Nå skjer det.

TIL ELVERUM: Den franske superstjerna Luc Abalo. Foto: MICKAEL CHAVET/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
TIL ELVERUM: Den franske superstjerna Luc Abalo. Foto: MICKAEL CHAVET/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer

Den franske superstjerna Luc Abalo (35) skal spille for Elverum håndball neste sesong. Han skrev under for klubben onsdag. Det var TV 2 som først omtalte saken.

- Det handlet vel i starten om han hadde en tanke om å gi seg etter OL i Tokyo, så blir det flyttet et år. Han står uten kontrakt i PSG. Agenten signaliserte at han var på utkikk etter en klubb. Vi trodde det var helt urealistisk, sier sportssjef i Elverum håndball, Nils Kristian Myhre til Dagbladet og fortsetter:

- Plutselig var vi der at det var mulig, og i går signerte han. Det har vært en uvirkelig reise for oss.

Gigantovergang

- Hvor stort er dette?

- Det må noen andre få svare på, men jeg mener det er den største spillerovergangen som har skjedd en norsk klubb. Han har åtte mesterskapsgull. Han er en artist. Både på og utenfor banen.

Spillerne fikk beskjed om overgangen onsdag.

- Vi informerte spillerne kvart på seks. De var like overrasket dem, sier Myhre.

Håndball-kommentator Harald Bredeli er veldig begeistret over overgangen.

- Den er ellevill. Den er kolossal. Det er nesten litt slik uvirkelig, at du skal få en slik stor kapasitet til norsk håndball. Det tror jeg ikke det er mange som hadde drømt om, sier Bredeli til Dagbladet.

Han mener det er «sabla godt jobbet av Elverum» og at det «viser den jobben de har gjort de siste årene, at de har jobbet seg i en posisjon hvor de har fått litt pondus».

- Det er fortsatt vanskelig å plukke opp de største stjernene i sin beste alder, men dette gir en vanvittig signaleffekt. Det er en veldig fin ting for norsk håndball å få en slik verdensstjerne i den norske ligaen, mener Bredeli.

POPULÆR: Alica Schmidt er en av de mest populære friidrettsutøverne i Tyskland, uten å ha de store merittene å skryte av. Video: Eurosport / Puma / @alicasmd Vis mer

- Hadde aldri trodd det

Abalo, som har spilt i franske PSG de siste åtte årene, forteller at flere klubber har vært i kontakt med ham. Valget falt altså på Norge.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle spille i Norge i løpet av karrieren. Men jeg mener dette er en utfordring jeg har ventet på uten å vite det, for å fortsette å uttrykke meg i spillet, sier Abalo i pressemeldingen fra Elverum.

35-åringen forteller at han har spilt mot Elverum i Håkons Hall foran 12 000 tilskuere tidligere.

- Atmosfæren, støtten fra den norske fansen, velkomsten vi fikk, hjalp meg også til å velge. Det er slike øyeblikk jeg ønsker å opleve, sier Abalo.

Abalo har 262 landskamper for Frankrike og har vunnet 12 medaljer, deriblant åtte gull til sammen i OL, VM og EM, skriver NTB. Han har spilt for PSG i åtte sesonger, de tre siste sammen med Sander Sagosen.

- Det er en rimelig syk signering av en norsk klubb, sier Sagosen til TV 2.

Bredeli påpeker at Abalo kommer med stor motivasjon, fordi det er alt annet enn lett å komme med i den franske OL-troppen nesten sommer.

- Han kommer ikke til Elverum for å hente ut de siste kronene før pensjon. Han kommer for å konkurrere om en OL-plass i verden beste landslag. Han kommer til å gjøre jobben, han kommer til å bli en attraksjon. Han holder fortsatt et veldig høyt nivå, mener Bredeli.

Abalo, som har kallenavnet «Skywalker», håper å sikre seg sitt tredje OL-gull med Frankrike i Tokyo 2021.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!