VIL IKKE MØTE TRUMP: Stephen Curry vil takke nei til invitasjon til Det hvite hus fordi han ønsker å vise at han ikke er enig i presidentens handlinger. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
VIL IKKE MØTE TRUMP: Stephen Curry vil takke nei til invitasjon til Det hvite hus fordi han ønsker å vise at han ikke er enig i presidentens handlinger. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Vil takke nei til invitasjon

Superstjerne vil boikotte Trump - presidenten svarte med å trekke invitasjonen

Stephen Curry vil ikke møte Donald Trump.

(Dagbladet): Stephen Curry var soleklar i sine uttalelser i går. Han ønsker å sende et politisk budskap ved og ikke møte president Donald Trump.

I juni ble Golden State Warriors NBA-mestere etter å ha slått Lebron James og Cleveland Cavaliers 4-1 i finalekampene.

-Vil ikke akseptere det han sier

Tradisjonen tro inviteres vinnerne av de fire store ligaene i USA, NBA, NHL, MLB og NFL til Det hvite hus. Men på pressekonferansen før sesongoppkjøringen begynte for de regjerende mesterne Golden State Warriors, var Curry klar på hvorfor han ønsket at laget skulle avslå presidentens invitasjon.

- Det er fordi vi ikke står for det samme som vår president. Tingene han har sagt og tingene han ikke har sagt på de rette tidspunktene - at vi ikke vil akseptere det.

- Forhåpentligvis vil det å ikke dra inspirere en endring når det kommer til hva vi tolererer i dette landet, hva som er akseptert og hva vi snur ryggen vår til. Det er ikke bare handlingen i å ikke dra, det er ting i etterkant du må gjøre for å fremme beskjeden du ønsker å formidle, sa Curry, ifølge Sports Illustrated.

Trakk invitasjonen

Den første presidenten til å invitere NBA-mesterne var John F. Kennedy i 1963, ifølge ESPN. Dette blir trolig året tradisjonen brytes. For etter Currys intervju tvitret president Trump at invitasjonen er trukket tilbake.

Golden State Warriors har i etterkant av presidentens tweet sluppet en pressemelding hvor de aksepterer at de ikke lengre er invitert til Det hvite hus.

Tweeten til presidenten har skapt reaksjoner i USA. Basketballens største stjerne om dagen er Lebron James. Han tvitret sin støtte for Curry og det samme gjorde den pensjonerte superstjernen Kobe Bryant.

Trump har allerede hatt besøk av Chicago Cubs som vant World Series i baseball og Super Bowl-mesterne New England Patriots. Også da Patriots var på besøk, var det spillere som boikottet invitasjonen på grunn av Trumps politikk.

Flere amerikanske idrettspersonligheter har valgt å protestere mot Trump og politiet det siste året. Curry understreker at han ikke tror en boikott vil føre til «mirakuløse» endringer i det amerikanske samfunnet, men at dette er hans mulighet til å ta et standpunkt.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Curry eller de andre Warriors-stjernene er kritiske til Trump. I august sa Kevin Durant at han ikke ville møte presidenten, og gjentok det i går.

Tidligere i år sa administrerende direktør i Under Armour, Currys hovedsponsor, at Trump var en «real asset». Curry svarte da at han var enig, om du tok bort bokstavene «et».

Warriors besøkte Obama etter sitt forrige NBA-mesterskap i 2015. Før Trumps twittermelding sa Warriors-trener Steve Kerr at det var laget selv som skulle holde en avstemning om de ville ta turen eller ikke.

- Jeg vil si min mening, men spillerne, de som vant NBA-finalen, de som gjorde alt arbeidet, det er de som vil være ansvarlige for alt vi gjør. Vi som støtteapparat vil prøve å veilede dem på parketten, sa Kerr til CBS Sports.

NBA-sesongen starter 17. oktober, hvor Golden State er stor favoritt til å gjenta fjorårets bedrift.