Superstjernen i Estland

I går prydet Bente Skari førstesida i alle de store estiske tabloidavisene. Det skjer ikke i mange land på verdenscupturneen i langrenn.

OTEPÄ Ä (Dagbladet): For mens andre nasjoner stort sett bryr seg om sine egne, så fråtser esterne i alt som er relatert til deres egen skiyndling Kristina Smigun.

- I går ble jeg intervjuet av fire aviser, og tre tv-stasjoner. Det skjer aldri ellers når vi er ute og går verdenscup. Bare her i Estland. Men jeg tror det henger sammen med at jeg og Kristina Smigun kjemper hardt i verdenscupen. Hun er veldig populær her borte, sier Bente.

Stjernehår

I går kveld var det ikke mye glamour over Bente Skari. I bitende 25 blå tok hun en joggetur på nesten en time for å lade opp til dagens renn. Kontrasten fra forrige helgs idrettsgalla var enorm. Der lurte Bente folket med en håroppsats som var en filmstjerne verdig da hun mottok prisen for beste utøver i kategorien for kondisjon.

- Det håret er nok borte, ja. Det var bare sånn «extension». Nå forstår jeg hvorfor alle damene alltid har så imponerende frisyrer på sånne store prisutdelinger. Men det passer ikke når man går skirenn, selv om frisøren min sikkert ville likt å være med til VM, flirer hun.

Aldri sjuk

Etter joggeturen dro Bente frivillig på åpningsseremoni og nummerutdeling på stadion der det var nærmere 30 minus.

For mens store deler av det norske laget sliter med sykdomssymptomer i kulda, så er ikke Bente redd for å gå ut i kulda.

- Bente har hatt genene med seg og er født med et utrolig bra immunforsvar, og er den eneste i troppen vår som ikke har vært sjuk denne sesongen. Jeg husker ikke sist hun var sjuk midt i en sesong. Derimot blir hun alltid dårlig når sesongen er ferdig. Da slipper hun seg ned. Det er et typisk tegn på bra immunforsvar, sier dametrener Svein Tore Samdal.

Og om esterne liker Skari og Norge, så er nordmennene like begeistret for opplegget i langrennsnasjonen Estland.

- Dette er absolutt det beste arrangementet på hele verdenscupturneen. Jeg mener det er bedre enn både Holmenkollen og Lahti, sier herretrener Carl Henning Gran.

STJERNEKLAR: Bente Skari ladet opp til dagens renn i Otepää med en joggetur i minus 25 grader i går kveld. Trøsten får være at det også var stjerneklart og måneskinn.