I HELIKOPTER: Den italienske Moto GP-stjernen Valentino Rossi ble fraktet til sykehus i helikopter etter velten i Mugello.Foto: SCANPIX/Reuters/Giampiero Sposito
I HELIKOPTER: Den italienske Moto GP-stjernen Valentino Rossi ble fraktet til sykehus i helikopter etter velten i Mugello.Foto: SCANPIX/Reuters/Giampiero SpositoVis mer

Superstjernen Rossi krasjet stygt i Italia

Til sykehus i helikopter med alvorlig beinbrudd.

||| (Dagbladet): Valentino Rossi, verdensmesteren i motorsykkelens Moto GP-klasse, krasjet og brakk skinnebeinet på trening før søndagens Grand Prix-løp i Mugello, Italia, i dag, melder NTB.

Foto: Scanpix/AP
Foto: Scanpix/AP Vis mer

Det gjensto 15 minutter av treningsomgangene da italieneren var uheldig i den 13. svingen, ble kastet av sykkelen sin og landet svært stygt.

Foto: Scanpix/AFP
Foto: Scanpix/AFP Vis mer

Yamaha-føreren klarte ikke å reise seg selv etter uhellet og ble fraktet fra banen på båre av det medisinske personellet som straks var på plass.

Foto: Scanpix/AP
Foto: Scanpix/AP Vis mer

- Det vil ta minst to til tre måneder for ham å bli frisk igjen. Det er ikke et vanlig brudd, det er veldig alvorlig, sier Moto GP-lege Claudio Costa, ifølge Daily Mail.

Foto: Scanpix/AP
Foto: Scanpix/AP Vis mer

Det kompliserte bruddet førte til at 31-åringen ble lagt direkte på operasjonsbordet etter at han ankom sykehuset.

Superstjernen Rossi krasjet stygt i Italia

- Vi bestemte oss for å operere umiddelbart, men det betyr ikke at vi vil forhaste oss med tanke på gjenoppbyggingen. Han får en normal rekonvalesenstid, sier Yamaha-sjef Davide Brivio.