Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Von Miller i trøbbel etter å ha fanget hai

Superstjernen undersøkes etter å ha fanget hammerhai

NFL-spilleren Von Miller undersøkes av amerikanske myndigheter etter å ha lagt ut video og bilder av seg selv med en hammerhai.

MED HAIEN: På egne sosiale medier la Von Miller ut et bilde av seg selv med den omlag tre meter lange haien. Foto: Instagram/Von Miller
MED HAIEN: På egne sosiale medier la Von Miller ut et bilde av seg selv med den omlag tre meter lange haien. Foto: Instagram/Von Miller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av de største stjernene i amerikansk fotball, forsvarsspilleren Von Miller, har havnet i trøbbel etter en fisketur med venner utenfor Miami. Miller etterforskes nå av Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC), for å ha dratt opp den truede haiarten. Det skriver Denver Post.

På sosiale medier la Denver Broncos-spilleren ut videoer av hvordan haien ble dratt opp, samt et bilde av seg selv mens han holder den svære fisken. ​

Etterforsker saken

Det var den internasjonale dyreorganisasjonen PETA som meldte fra om forholdet. De har også anklaget Miller og hans venner for å ha drept haien, skriver Sports Illustrated.

Miller hevder selv at haien ble sluppet tilbake i havet umiddelbart etter at bildet ble tatt.

Floridas myndighet for bevaring av fisk og vilt bekrefter at de nå undersøker om det har skjedd brudd på loven etter å ha mottatt video og bilder av hendelsen. På sine nettsider skriver FWC at det ikke er tillatt å fiske hammerhai for innhøsting.

Til daglig er Von Miller en av de største profilene i amerikansk fotball.

I 2011 ble han draftet som nummer to av Denver Broncos og siden har han vært en av ligaens beste forsvarsspillere fra sin posisjon som linebacker. Miller ble kåret til kampens beste spiller, MVP, da hans Broncos vant Super Bowl 50 i 2016.

«HAIANGREP»: Fiskeren får refs for denne videoen, som han opprinnelig publiserte på sin private Facebook-side. Video: @oceanskeepers / Instagram Les hele saken her: https://goo.gl/EefvFt Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!