<strong>MØTES I FINALEN:</strong> Novak Djokovic skal ut i duell mot Andy Murray. Foto: Scanpix
MØTES I FINALEN: Novak Djokovic skal ut i duell mot Andy Murray. Foto: Scanpix Vis mer

Superstjernene som vinner nesten alt møtes i nok en finale

Enten Djokovic eller Murray vinne Paris Masters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Novak Djokovic og Andy Murray møtes i søndagens finale i Paris Masters i tennis, hvor serberen kan bli den første med seks Masters-titler i samme år.

Djokovic (5) og Murray (2) har vunnet sju av de åtte Masters-turneringene tidligere i år, og søndag står det mellom de to igjen.

Murray, som håper å gi Storbritannia en etterlengtet Davis Cup-triumf senere i måneden, slo David Ferrer i strake sett i semifinalen lørdag.

Djokovic brukte to timer på å vinne sin semifinale mot Stan Wawrinka, spilleren som har gitt ham størst problemer i år. Til slutt vant serberen 6-3, 3-6, 6-0.

Verdensener Djokovic har tatt seg til finale i sine 14 siste turneringer. Forrige gang han ble slått før finalen var da Wawrinka slo ham i kvartfinalen i Doha i januar. Wawrinka slo ham også i finalen i Roland-Garros i juni.

Djokovic vant 27 av 28 kamper i Grand Slam-turneringene i år har vunnet 77 av 82 kamper totalt. Han har nå en seiersrekke på 21 kamper, men Wawrinka brøt i 2. sett hans rekke på 29 settseirer på rad.

- All ære til Stan for et flott 2. sett. Han vant fem games på rad, men jeg følte likevel at jeg traff ballen godt. Da vi kom til tredje sett, fikk jeg til mitt beste sett i turneringen så langt, sa Djokovic.

Wawrinka måtte slite til klokka ett natt til lørdag for å slå Rafael Nadal i kvartfinalen og var sjanseløs i tredje og avgjørende sett.

- På 0-3 hadde jeg ingen energi igjen, sa Wawrinka.

Murray er oppe i 68 seirer denne sesongen. Britenes håp om den første Davis Cup-tittelen siden 1936 hviler først og fremst på skottens skuldre foran finalen mot Belgia.

- Jeg spilte god tennis i dag. Jeg greide å avgjøre mange av ballvekslingene tidlig, og jeg spilte med god variasjon. Jeg har slitt i denne turneringen tidligere, og det gjorde godt å komme hit og spille så bra, sa Murray. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer