Superstjernene Wenger angrer han lot gå

Avsløring fra Arsenal-sjef.

(Dagbladet.no): Du har ikke gjort mye feil når du vinner fire FA-cuper og tre ligatitler på ti år som manager.

Likevel er det enkelte ting Arsenal-sjef Arsene Wenger angrer på.

I et intervju med The Independent trekker franskmannen fram stjernespillerne som han aldri fikk fatt i. Flere av dem spiller nå for erkerivaler.

- Jeg har blitt tilbudt mange spillere, som Petr Cech. Han ville gjort det bra for oss. Claude Makelele signerte nesten for oss, Samuel Eto\'o også. Jeg har gått glipp av noen, sier Wenger.

Tsjekkia-keeper Cech og det franske ankeret Makelele er nøkkelspillere for Chelsea, mens Kameruns Eto\'o har blitt en av verdens beste spisser i Barcelona.

- Makelele var rett etter at Vieira kom hit, i august 1996. Han var fortsatt i Nantes. Nå det gjelder Eto\'o så var det rett før han gikk til Barcelona. Det sto mellom dem og oss, sier Wenger.

Andre ting som irriterer Wenger etter 10 år som manager er straffen Wayne Rooney fikk mot Arsenal på Old Trafford i 2004. Den dagen ble rekken på 49 kamper uten tap historie.

- Wayne Rooney filmet i den situasjonen. Det var en dag vi ikke fortjente å tape, sier Wenger som legger til at forholdet mellom Arsenal og United er langt bedre i dag enn for noen år tilbake.

ANGRER NOE: Arsene Wenger snakker om spillerne som glapp og om forholdet til Manchester U. Foto: Scanpix/Reuters
ANGRER NOE: Arsene Wenger snakker om spillerne som glapp og om forholdet til Manchester U. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Det gjelder også ham og United-sjef Alex Ferguson.

- Det er mindre aggressivitet enn tidligere. Vi har begge roet oss ned, og forholdet vårt er blitt... mer normalt.

• Din kommentar: Hvor mye bedre hadde Arsenal vært med Cech, Makelele og Eto\'o på laget?

KUNNE VÆRT ARSENAL-SPISS: Samuel Eto\'o var på vei.
KUNNE VÆRT ARSENAL-ANKER: Claude Makelele var aktuell for ti år siden.