TJENER STORE PENGER: Asamoah Gyan signerte en toårskontrakt sommeren 2015. Den gjorde at han på daværende tidspunkt var en av verdens mest høytlønnede spillere. FOTO: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO/ NTB Scanpix
TJENER STORE PENGER: Asamoah Gyan signerte en toårskontrakt sommeren 2015. Den gjorde at han på daværende tidspunkt var en av verdens mest høytlønnede spillere. FOTO: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO/ NTB ScanpixVis mer

Superstjernens sveis ble for «uetisk» for Emiratene

Fotballforbund frykter at Asamoah Gyan og 45 andre skal inspirere barn til å anlegge feil sveis. 

(Dagbladet): Med sin noe uortodokse spillestil og 49 landslagsmål er Al-Ahli-spilleren Asamoah Gyan en stor helt i Ghana.

Dette ikke minst på grunn av hans solide innsats i Sør-Afrika-VM tilbake i 2010.

Nå er den tidligere Sunderland-spissen en av 46 spillere som har fått en advarsel i De forente arabiske emirater.

Religiøse regler

Landets fotballforbund (UAEFA) har slått fast at sveisen hans er «uetisk», ifølge BBC.

Årsaken er islamsk lære som forbundet forholder seg til. Disse gjør det ulovlig å ha frisyrer der bare deler av hodet er barbert.

Fotball er den mest populære sporten i De forente arabiske emirater.

BBC skriver at UAEFA frykter at Gyan og de 46 andre spillerne skal inspirere landets mange unge tilhengere til å skaffe seg lignende hårsveiser.

Har straffet spillere før

Om Gyan akter å etterfølge påbudet til UAEFA, er hittil ikke klart.

Spilleren er på lån fra den kinesiske klubben Shanghai SIPG, der han i 2015 ble en av verdens mest betalte fotballspillere, ifølge Sky Sports.

Independent skriver at spillere tidligere har blitt nektet å spille på grunn av reglene. Blant disse er den saudi-arabiske landslagskeeperen Waleed Abdullah.

Den nå tredve år gamle Abdullah skal ha fått beskjed av dommeren om å klippe seg før en kamp.