Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superstøvler skal gi Lasse flere gull

VAIL (Dagbladet): Bak lukkede dører i Vail har Hubert Immler jobbet fram nye gullstøvler til Lasse Kjus. I går fikk Lasse elleve ferske par.

Lasses kamp for å få med superskomakeren til Vail, har allerede gitt betaling i gull. Tirsdag suste Lasse inn til førsteplass med splitter nytt, spesiallaget fottøy.

I går kom en ny, hemmelig forsyning for at Lasse skal være topp skodd.
- Jeg var ikke fornøyd med de utforstøvlene Lasse allerede har. Derfor har jeg utviklet noen nye til ham, spesielt for utforkonkurransen her i VM, sier Hubert Immler til Dagbladet.

Det sier alt om perfeksjonisten Immler. For Lasses gamle utforstøvler har gitt ham fire utforseirer i verdenscupen i vinter.

Men det er ikke bra nok for han som spesiallager fottøyet.
- Det er fortsatt vanvittig mye å hente for Lasse når det gjelder støvler.

Derfor har østerrikeren jobbet døgnet rundt i sitt hemmelige arbeidsrom på Lion Square Lodge i Vail. Og i dag kommer enda et par, jobbet fram med kirurgisk presisjon.

Fotofinish

Alpin-VM i Vail er allerede blitt hundredelenes mesterskap. Tirsdag delte Kjus og Hermann Maier gullet, med bronsevinner Hans Knauss bare hundredelen bak.

På utfortreningen i går var det den samme fotofinishen: Hans Knauss og Stephan Eberharter delte førsteplassen, og Kristian Ghedina var hundredelen bak på tredje.
- Marginene er blitt så små i alpint. Derfor er utstyret blitt viktigere og viktigere. Det kan bety den ene hundredelen som skiller gull og sølv, sier Immler.

Derfor jobber han intenst for at Lasse skal ha det som trengs i gullkampen.

Men Lasse Kjus har knapt med tid til å teste ut de nye superstøvlene. Han er fortsatt småsjuk, og sto over utfortreningen i går.

Siste sjanse

- Det var veldig synd, for vi trenger de testene vi kan få. Men det viktigste er selvsagt at Lasse blir helt frisk. Og kjenner jeg ham rett, har han ligget med støvlene i senga, sier Immler.

I dag er det ny utfortrening i Beaver Creek. Det er Lasses siste mulighet til å prøve det nye fottøyet.

STØVELKIRURGI: Huber Immler jobber intenst for at Lasse skal være best mulig skodd i bakken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media