Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Supertakknemlig for å få være med her

Gamsten sto fram etter overraskelses-uttaket.

YNGST OG ELDST: Per-Mathias Høgmo trakk spesielt fram lagets yngste og eldste spiller etter kampen mot Skottland. Her er Mats Møller Dæhli (18) i fint driv med ballen mens Morten Gamst Pedersen (32) følger med. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
YNGST OG ELDST: Per-Mathias Høgmo trakk spesielt fram lagets yngste og eldste spiller etter kampen mot Skottland. Her er Mats Møller Dæhli (18) i fint driv med ballen mens Morten Gamst Pedersen (32) følger med. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

MOLDE (Dagbladet): Morten Gamst Pedersen ble litt overrasket da Per-Mathias Høgmo tok ham ut på landslaget til kampene mot Danmark og Skottland. Han hadde ikke spilt landskamp siden august i fjor.

Mot Danmark gjorde han et godt innhopp, og i går ble han belønnet med en hel kamp mot Skottland.

- Det var morsomt å spille i dag. Det var godt å spille 90 minutter, det er lenge siden, sier Gamsten.

Og han tok godt vare på sjansen. Med sitt presise venstrebein satte han opp flere av de store sjansene Norge hadde - uten at det ble uttelling av det.

- Jeg prøver å være med å bidra med det jeg kan. Når vi spiller på den måten og jeg kommer i de posisjonene, er en av styrkene mine å kunne legge inn.

Skryt fra sjefen Høgmo roste Gamsten for godt spill mot skottene.

- Det er gøy å se den yngste og eldste på laget vårt i dag, som står fram, sier Høgmo.

Den yngste er selvsagt 18-åringen Mats Møller Dæhli, som gjorde et nytt godt innhopp. Eldst på laget er Gamsten.

- Det er gledelig at Morten leverer så godt som han gjorde i dag. Det er tilfeldig at han ikke står bak et par-tre mål i dag. Får vi ham ordentlig i gang på høyt nivå, har vi en som var den største poengsankeren i Blackburn og på landslaget gjennom mange sesonger, sier landslagssjefen.

Høgmo og Gamst Pedersen kjenner hverandre godt fra 2004-sesongen i Tromsø, og Gamsten synes det er moro å få være med på det nye prosjektet til gamletreneren.

- Vi har noe spennende på gang. Det er nettopp vært et trenerskifte og vi har en ny spillestil. Om vi klarer å videreutvikle dette og ta med de gode tingene videre, blir det spennende, sier Karabükspor-spilleren.

- Mange gode spillere Han har mye pent å si om den nye generasjonen landslagsspillere som er på gang.

- Det er kjempemange gode spillere her, og det er mange teknisk gode spillere. Vi tør å spille, det er lov å gjøre feil og det er lov å prøve.Det er ikke snakk om å forbedre seg så mye, men littegrann. Og det er ikke bare fotballen, kanskje vi kan bli sterkere mentalt og sånne ting som også gjør at du kan løfte det litt ekstra. Det er det som er bra med det støtteapparatet Per har med seg. Det er dyktige folk, sier Gamst.

Han prøver å gjøre sitt både i kraft av den spilleren han fortsatt er, men også ved å dele erfaringer med de mange yngre spillerne på laget.

- Jeg er supertakknemlig for å få være med her. Jeg sa at jeg skal prøve å bidra både på og utenfor banen, og jeg føler at jeg har fått gjort begge deler. Jeg prater med unggutta og prøver å hjelpe til med det jeg kan. Får jeg spille, så skal jeg prøve å gjøre så godt jeg kan. Er du ikke med, får du prøve å være en bidragsyter utenfor banen, sier han.

Foreløpig er det senhøst, men Morten Gamst Pedersen kan være i gang med en ny vår på landslaget.