Supertalent enig med Arsenal

Walcott forlater Southampton.

(Dagbladet.no:) De siste dagene har alt gått mot en Arsenal-overgang for Theo Walcott (16). Han har ikke lagt skjul på at han ville dit, selv om også Chelsea var med i kampen om unggutten.

Nå har Southampton-talentet blitt enig med Arsenal om de personlige betingelsene og han har også gjennomgått en medisinsk test, melder BBC.

Prislappen kommer kan totalt komme opp i underkant av 150 millioner kroner.

Ifølge Arsenals hjemmeside betaler de fem millioner pund nå, og så kan summen komme opp i 12 millioner pund hvis Walcott slår til.

Siden han bare er 16 år, signerer Walcott i første omgang bare en juniorkontrakt. 16. mars blir han 17 år, og da kan han skrive under på en proffkontrakt.

- Theo Walcott er en veldig ung spiller, men han har allerede vist i Southampton at han er veldig talentfull og har et kjempepotensial. Jeg liker også at han er svært fleksibel, veldig dedikert og ekstremt hurtig, sier manager Arsene Wenger.

Selv om Southampton ønsker det, kommer trolig ikke Arsenal til å låne ham ut til The Saints ut sesongen. Arsene Wenger frykter at unggutten skal spille for mange kamper i The Championship.

- Arsenal er en klubb jeg har beundret lenge. Dette gir meg muligheten til å trene med spillere i verdensklasse hver dag, sier Walcott.

Han innrømmer samtidig at han kommer til å savne Southampton.

- Det er en rar dag. Det er trist å forlate Southampton, venner og ledere. Men jeg ser veldig fram til å møte mine nye lagkamerater og jobbe som Arsenal-spiller, sier 16-åringen.

KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Theo Walcott kan bli presentert på Arsenals treningsfelt allerede i ettermiddag.