KLAR FOR BARCA: Alen Halilovic (17) signerte i dag en femårskontrakt med Barcelona. Kroaten kommer fra Dynamo Zagreb. Foto: NTB Scanpix og Barcelona
KLAR FOR BARCA: Alen Halilovic (17) signerte i dag en femårskontrakt med Barcelona. Kroaten kommer fra Dynamo Zagreb. Foto: NTB Scanpix og BarcelonaVis mer

Supertalent klar for Barcelona

Debuterte i Champions League og på landslaget som 16-åring.

(Dagbladet): Alen Halilovic den nest yngste spilleren i historien til å spille i Champions League da han kom innpå mot den franske seriemesteren Paris Saint-Germain som 16-åring i oktober 2012. Han spilte da for Dynamo Zagreb.

Barcelona fikk øynene opp for den talentfulle midtbanespilleren, og i dag kom bekreftelsen på at han blir å finne på Camp Nou i framtiden.

Alen Halilovic signerte nemlig en femårskontrakt med Barcelona i morges. Croaten blir 18 år i juni, og skal starte å spille med Barcelona-reservene.

Allerede i mars ble klubbene enig om en overgang for spilleren. Halilovic koster katalanerne 2,2 millioner euro, en sum som kan øke dersom han får spille kamper med førstelaget.

- Dette er en fantastisk dag og jeg er veldig glad. Jeg har alltid vært en Barcelona-fan og jeg vet mye om klubben. Jeg har sett Barcelona B spille denne sesongen, de er et ungt lag som spiller fantastisk fotball, sier Halilovic ifølge Barcelonas offisielle hjemmeside.

Unggutten har allerede lært seg litt av det lokale katalanske språket.

Halilovic har allerede spilt tre kamper med det kroatiske flagget på brystet. Han ble den yngste landslagsspilleren i historien til Kroatia da han debuterte mot Portugal som 16-åring.