Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supertalent til United

Adu kommer neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Amerikanske Freddy Adu har i lang tid vært en av de mest ettertraktede ungguttene i fotballen. Europeiske toppklubber har siklet etter 17-åringen, men foreløpig har han blitt i DC United i Washington.

Nå skal han prøve seg i Manchester United. Angrepsspilleren reiser til England seinere denne måneden, for å trene med rødtrøyene i to uker, skriver BBC.

DC-talsmann Doug Hicks understreker at det ikke er snakk om prøvespill.

- Dette er en stor sjanse for ham og vi støtter hans ønske om å oppsøke ekstra treningsmuligheter, sier Hicks.For Manchester United er det uansett en gyllen sjanse til å se Adu på nært hold.

- Vil til Europa

Sesongen var over for DC United i helga, da klubben tapte for New England Revolution i sluttspillet.

Etter kampen sa Adu at det hadde vært «seriøse samtaler», og at disse kan føre til at han spiller et annet sted neste år. Dette førte til ytterligere spekulasjoner rundt hans framtid.

- Jeg har lyst til å komme tilbake, men det største målet mitt er å spille i Europa, sier Adu.

image: Supertalent til United

17-åringen har allerede spilt i DC United i tre sesonger, etter at han kom til klubben som 14-åring.

Adu, som er født i Ghana, har på papiret en kontrakt med MLS (Major League Soccer) - ikke DC United. Han har ett år igjen av denne kontrakten (i tillegg til en opsjon på to nye år).

Må vente til bursdagen

Supertalentet, som også kan spille på midtbanen, skal først møte den amerikanske U20-troppen neste uke, før han drar til Manchester.

- Vi har et godt samarbeid med Manchester United, og sjansen for Freddy til å trene med dem hørtes fornuftig ut for DC United, Freddy og ligaen, sier MLS-leder Ivan Gazidis til The Washington Post.

Det er ikke uvanlig at amerikanske spillere reiser til England for å trene utenom sesongen, men det som gjør denne saken litt spesielt er Adus unge alder og det store navnet han tross alt allerede har.

- Dette er en treningsmulighet lik den vi har gitt andre spillere tidligere. Vi håper Freddy drar nytte av det og kommer tilbake som en enda bedre spiller, sier DC United-direktør Dave Kasper til The Post.

Fulgt siden han var 12

SKAL VISE SEG FRAM FOR SIR ALEX: Freddy Adu skal trene med Manchester United i to uker. Foto: AP
SKAL VISE SEG FRAM FOR SIR ALEX: Freddy Adu skal trene med Manchester United i to uker. Foto: AP Vis mer

Tidligere denne høsten ble Manchester United, Chelsea og Real Madrid nevnt som klubbene som har størst sjanse i kampen om underskriften hans.

Europeiske klubber har fulgt ham siden han var 12 år gammel, og etter dette treningsoppholdet kan nok United ha skaffet seg et lite forsprang i kampen om hans signatur.

Adu kan imidlertid ikke bli solgt til utlandet før han er 18 år gammel, ifølge FIFA-reglementet. Det internasjonale fotballforbundet kan se bort fra regelen, men det er mest sannsynlig at Adu må vente til bursdagen i juni før han blir solgt.

Debatt

Hvem er verdens største fotballtalent?

ETTERTRAKTET: Også Real Madrid og Chelsea følger Freddy Adu tett. Her hilser amerikaneren på David Beckham under en treningskamp i sommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!