SKADEPLAGET:
Caroline Graham
Hansen og Mats
Møller Dæhli skulle
helst vært ute i verden
og spilt fotball.
I stedet er begge
plaget med knærne,
og trener seg opp i
Oslo. Foto: Øistein
Norum Monsen
SKADEPLAGET: Caroline Graham Hansen og Mats Møller Dæhli skulle helst vært ute i verden og spilt fotball. I stedet er begge plaget med knærne, og trener seg opp i Oslo. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Supertalentene fikk samme skade: - Har vært fryktelig mange tunge dager

Mats Møller Dæhli og Caroline Graham Hansen.

OSLO SENTRUM (Dagbladet): De er venner fra barndommen. Og de representerer Norges fotballframtid. Så ble Mats Møller Dæhli (20) og Caroline Graham Hansen (20) slått ut av samme kneskade.

- Det er egentlig litt sprøtt. Men det hjelper å ha noen å utveksle erfaringer med, sier Wolfsburg-vingen Graham Hansen, som har 33 landskamper.

- Det har vært fryktelig mange tunge dager, innrømmer Freiburgs midtbanespiller Møller Dæhli, som har 12 kamper for Norge.

Begge Tysklands-proffene er rammet av «jumper's knee». Det er en slitasjeskade i kneet som krever lang opptrening. Karrierene er satt på vent.

For Carolines del innebærer det at hun ikke får være med i sommerens fotball-VM i Canada. Mats har vært ute av spill for Freiburg i flere uker. Han må også stå over vennskapskampen mot Sverige førstkommende mandag, og oppgjøret mot Aserbajdsjan i EM-kvaliken fire dager seinere.

Dermed er to profiler ute for Norge. Landslagstrenerne Even Pellerud og Per-Mathias Høgmo tvinges til å tenke annerledes.

««Jeg var fryktelig skuffet i starten.»» Mats Møller Dæhli

Skuffet

- Jeg var fryktelig skuffet i starten. Når du ikke kan spille fotball - som er jobben din - synes du det er veldig tungt. Men jeg klarer å tenke positivt nå, og vil bare bli frisk, sier Møller Dæhli.

Han måtte se Freiburg rykke ned fra Bundesliga. Fra høsten spiller han på det nest øverste nivået i Tyskland. Ikke helt ideelt, naturligvis. Men for 20-åringen handler det om én ting: Å bli skadefri.

- Jeg jobber veldig, veldig hardt. Jeg har bare lyst til å komme tilbake og spille fotball. Jeg vil smile på banen igjen, påpeker han.

I går formiddag var supertalentene gjester i fotballprogrammet «Morgenmøtet» på dagbladet.no. De ankom studio i Oslo sentrum litt forsinket, men unnskyldningen var grei: De hadde vært og trent.

Etter planen

- Det går i styrketrening. Jeg håper at jeg er klar til seriestart i midten av september. Men det får ta den tida det tar, forteller Graham Hansen.

Heller ikke Møller Dæhli vil forhaste seg:

- Opptreningen går etter planen. De to-tre neste ukene vil avgjøre når jeg kan være tilbake for fullt. Jeg kan rekke sesongstart, men det kan også ta lengre tid.

GODE VENNER Mats Møller Dæhli og Caroline Graham Hansen ble kjent allerede i sjuårsalderen. Begge er nå fotballproffer i Tyskland.  Foto: Øistein Norum Monsen
GODE VENNER Mats Møller Dæhli og Caroline Graham Hansen ble kjent allerede i sjuårsalderen. Begge er nå fotballproffer i Tyskland. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg skal bli hundre prosent frisk. Å spille fotball når du bare kan gi 80-90 prosent er ikke aktuelt. Landslagets manuellterapeut, Thomas Ødegaard, står for opptreningen. Han er utrolig dyktig.

Barndomsvenner

De to spillerne ble kjent med hverandre i sjuårsalderen i Oslo. Hun meldte overgang fra Stabæk til toppklubben Wolfsburg i fjor. Han har gått gradene fra reservene i Manchester United, via Molde og Cardiff, til Freiburg.

- Jeg har fortsatt ikke fått ut hele potensialet mitt, sier Møller Dæhli. Selv om han har vært blant Høgmos utpekte menn, føler han seg ikke trygg på landslagsplassen.

- Det er utrolig gøy med alle formspillerne i Tippeligaen. Alexander Søderlund, Pål André Helland, Ghayas Zahid, Mohamed Elyounoussi og Adama Diomande er bra for norsk fotball, sier han.

Bra for norsk fotball er det også om Graham Hansen og Møller Dæhli snart blir friske.