KAN GLIPPE FOR NORGE: Brødrene Berisha har ikke bestemt seg for om de vil spille for Norge eller Kosovo. Foto: Scanpix
KAN GLIPPE FOR NORGE: Brødrene Berisha har ikke bestemt seg for om de vil spille for Norge eller Kosovo. Foto: ScanpixVis mer

Supertalentet etter kunstmålet: - Kan ikke love at jeg spiller for Norge i fremtiden

Veton Berisha og broren Valon kan melde overgang til Kosovo.

NORGE/BELGIA (Dagbladet): I sin andre kamp for Norge scoret Veton Berisha (22) sitt første landslagsmål på utsøkt vis i 3-2-tapet mot Belgia. Etter oppgjøret kommer imidlertid Egersund-gutten med en opprørende melding:

Både Veton og broren Valon (23) vurderer å spille for Kosovo, som nylig ble FIFA-medlem, i stedet for Norge. Overfor et samlet norsk pressekorps vil ingen av dem garantere at de ikler seg Norges farger i tiden som kommer.

- Jeg kan ikke love noe, men de signalene jeg har fått nå som jeg vært på samling, har vært veldig bra. Vi får se, sier Berisha til Dagbladet og andre medier i Brussel i kveld.

- Ikke bestemt oss Storebror Valon var også på banen mot Belgia. Red Bull Salzburg-spilleren er nær ved å få utdelt gullklokka for 25 spilte kamper med det norske flagget på brystet, men kan glippe for Norge også han.

For enten blir begge brødrene værende på Norges landslag eller så melder begge overgang til Kosovo.

- Vi har ikke bestemt oss. Vi har ikke tatt noen avgjørelse enda. Vi får se når vi tar den, sier Valon til Dagbladet.

- Jeg har ikke tenkt noe på det, for det har egentlig ikke vært et tema før nå. Jeg har alltid hatt lyst til å spille for Norge. Det er det jeg har sett frem til, forklarer Veton, som nå står overfor et viktig valg sammen med broren.

Sterke bånd til Kosovo I et stort intervju med Dagbladet i fjor høst fortalte Valon og Veton om hvordan foreldrene flyktet fra krigen i Kosovo på 1990-tallet. Mens Valon ble født i Sverige, kom Veton til verden på sykehuset i Drammen før familien bosatte seg i Egersund i Rogaland.

Foreldrenes bakgrunn gjør at begge føler tilhørighet også til Kosovo.

I kveld kunne imidlertid begge glede seg over Vetons kunstscoring. Et mål som gjør at Greuther Fürth-angriperen har styrket sine aksjer overfor Per-Mathias Høgmo hvis han velger å forbli norsk landslagsspiler.

- Det er kanskje den beste følelsen jeg har hatt, fordi det var et veldig fint mål og siden det var for Norge. Jeg tror det er det fineste målet jeg har scoret. Det skjedde i min andre kamp for landslaget, så det var deilig, forteller 22-åringen, som etterpå løp rett bort til eldstemann for å feire.

- Det er noe jeg setter utrolig stor pris på. Det er broen min. Vi er bestevenner. Vi er alt. Vi elsker hverandre. Jeg regnet med at han ville springe bort til meg, sier Valon.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.