Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supertalentet Henrik (19) med heltemodig EM-innsats

Ble nummer seks på 800 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter mandagens sølv på 400 meter, var det norske supertalentet Henrik Christiansen (19) på jakt etter nye medaljer i kveld. Med fullsatte tribuner i London svømte 19-åringen dobbelt så langt, uten at det ble en ny bragd denne gangen.

Christiansen klokket til slutt inn på en 6. plass på tiden 7.51,84 på kveldens 800 meter fristil.

- Mesterskapet har egentlig vært over all forventning. At jeg klarte å starte mesterskapet som jeg gjorde, var en stor overraskelse. De to siste dagene har gått som forventet. Det har vært tungt, sier Christiansen, som er inne i en tung treningsperiode i forkant av Rio-OL, til NRK.

En sensasjon på mandag - En sinnssyk prestasjon.

Det sa NRKs ekspertkommentator Gard Kvale etter 2. plassen på mandag. Da svømte Christiansen på 3,46,49, noe som bare er 12 hundredeler bak sin personlige rekord.

Resultatet Christiansen leverte blir enda mer oppsiktvekkende med tanke på at Skedsmo-svømmeren er inne i en uhyre tøff treningsperiode i forkant av Rio-OL til sommeren. Om konkurrentene ikke fryktet hva unggutten kan finne på i Brasil fra før, gjør de det garantert nå.

- Det er utrolig kult. Nå har jeg etablert meg ganske greit. Nå må jo folk nesten begynne å skjønne hvem Henrik Christiansen er, sa 19-åringen med et glimt i øyet til svenske SVT tidligere i uka.

Imponerte Både på gårsdagens 1500 meter, hvor han ble nummer sju, og i kveld ble det imidlertid tydelig at Christiansen er stinn av trening. På forhånd uttalte NRKs ekspert at det trolig ville bli for tøft for Christiansen å svømme inn til en ny medalje, noe Kvale fikk rett i.

- Den 6. plassen her er jeg veldig fornøyd med. Det har vært et tøft mesterskap. Jeg merker at det tar på noe voldsomt å svømme øvelser hver dag. Spesielt i den perioden jeg er inne i nå, hvor jeg ikke har så mye energi. Jeg tapte ikke dette løpet. Jeg er utrolig fornøyd med å klare å svømme raskere enn i går. Nå skal jeg bare trene videre og finne formen til Rio, sier Christiansen.

Lillestrøm-gutten reiser likevel hjem til Norge med en praktfull sølvmedalje i bagasjen.

- Det som er positivt er at han som blir nummer tre fortsatt er et stykke bak Henrik. Hadde Henrik vært i samme slag som tidligere i år, hadde han tatt dette ganske greit. Vi vet han har kapasiteten, men det har nok ikke klaffet helt for ham, sier NRK-ekspert Kvale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!