Max Verstappen klikket etter å ha blitt kjørt av banen

Supertalentet rasende etter kollisjon - viste fingeren og dyttet rival

Max Verstappen klarte ikke holde følelsene i sjakk da seieren glapp på grunn av Esteban Ocons forbikjøringsforsøk i Brasil GP av Formel 1.

Det 21 år gamle supertalentet Max Verstappen var på vei mot sin andre strake seier i avslutningen av Formel 1-sesongen på brasilianske Interlagos da han ble kjørt inn i av Force Indias Esteban Ocon som lå en runde bak ham på banen.

Verstappen hadde allerede passert Ocon som hadde vært inne og byttet til nyere dekk og valgte å forsøke å passere løpets leder, selv om han bare lå på 14. plass, en hel runde bak Verstappen. De to kjørte dermed inn i hverandre.

Verstappen gikk rundt og det lot verdensmester Lewis Hamilton passere ham. En rasende Verstappen var tydelig i fyr og flamme og viste fingeren til Ocon i det de to begynte å kjøre igjen.

- For en fordømt idiot, skrek Verstappen på radiosambandet til sin løpsingeniør i Red Bull-teamet.

Til tross for sitt høye tempo klarte aldri Verstappen å komme seg forbi Hamilton og engelskmannen kunne krone sin verdensmestersesong med enda en seier.

Etter løpet handlet likevel mye om duellen mellom Verstappen og Ocon. Nederlenderen oppsøkte franske Ocon og ga ham flere dytt, mens han i klare ordelag fortalte hva han syntes om Ocons manøver. Verstappen ga seg ikke før en av FIAs dommere kom til og skilte de to.

SINNA: Max Verstappen oppsøkte Esteban Ocon etter løpet og skjelte ut franskmannen. Foto: NTB scanpix
SINNA: Max Verstappen oppsøkte Esteban Ocon etter løpet og skjelte ut franskmannen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Totalt ufattelig

Ocon fikk en straff av dommerne underveis i løpet som følge av kollisjonen mellom de to.

- Han fikk en straff og det forteller at dommerne mente han gjorde feilen. Straffen for meg var at jeg tapte seieren i dag. Vi føler alle mye for sporten, men det ville vært rart om jeg tok ham i hånda nå. Jeg er en vinner. Å bli tatt ut på den måten og få en dum respons fra dem var jeg ikke fornøyd med, sa Verstappen etter løpet.

Også sjefen hans i Red Bull, Christian Horner, indikerte at Ocon burde være fornøyd med at Verstappen ikke gjorde mer enn å dytte konkurrenten.

- Hva i all verden Ocon tenkte der er totalt ufattelig. Jeg mener, de er raske på rettstrekkene, men hvorfor i alle dager forsøker han å passere løpslederen om han ikke har farten til det. Å kaste bilen på innsida der gir ingen mening, sa en skuffet Horner.

- For å være ærlig synes jeg Max har klart å beherske, han kjørte hva remmer og tøy kan holde og Esteban (Ocon, journ.anm.) er heldig for jeg ba Max roe seg og få ting under kontroll på nedkjøringsrunder, fortalte Horner ifølge The Guardian.

Rivaler

Ocon på sin side er ikke like imponert over Verstappens beherskelse.

- Jeg var virkelig overrasket over Max' oppførsel etter løpet når FIA måtte bryte inn. Han dyttet meg og ville slå meg og det er ikke profesjonelt, sa Ocon.

De to kjørerne har en forhistorie fra da de kjørte Formel 3 tidligere i karrieren og det kan forklare litt av hendelsen i dagens løp.

- Jeg er vant med duellene mot Max. Han har alltid vært på samme måte og det går tilbake flere år, sier Ocon som vant Formel 3-mesterskapet i 2014.

Ironisk nok var forrige gang en kjører som lå en runde bak krasjet med løpslederen da Jos Verstappen, faren til Max, kjørte inn i Juan Pablo Montoya som ledet løpet i det brasilianske Grand Prix tilbake i 2001 på samme bane i Interlagos.