Supertalentet slo Ronaldos rekord, men tv-seerne kan bli snytt

Får Renato Sanches spille mot Norge?

STJERNER: Cristiano Ronaldo og Renato Sanches på treningsfeltet tidligere i år. Ronaldo er ikke med mot Norge. Foto: EPA/ANTONIO COTRIM
STJERNER: Cristiano Ronaldo og Renato Sanches på treningsfeltet tidligere i år. Ronaldo er ikke med mot Norge. Foto: EPA/ANTONIO COTRIM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRAGA (Dagbladet): Fotballandslaget møter et EM-klart og redusert Portugal til privatlandskamp i kveld klokka 21.45 - men til tross for at Cristiano Ronaldo (31) ikke er med, er det likevel flere verdifulle føtter i Portugal-troppen.

Supertalentet Renato Sanches (18) ble kjøpt av Bayern Munchen for rundt 400 millioner kroner tidligere i mai. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo forteller til Dagbladet at han har grei oversikt over Sanches sine kvaliteter.

- Han er flink til å komme seg ut av trange posisjoner. Det er karakteristisk for Portugal og hvordan de utvikler spillere. De får fram mange talenter med gode egenskaper, sier Høgmo til Dagbladet.

- Er han en spillertype etter ditt hjerte?

- Ikke mer enn at han er en klassisk, moderne spiller som er en god ballbehandler og har god oppfattelse av spillet.

- Gjør Portugal noe annet enn Norge når det gjelder talentutvikling?

- Portugal har en lang historie med å utvikle spillere. De har et tett samarbeid med Sør-Amerika gjennom mange år, av ulike årsaker. De er kanskje blant de fremste i Europa på trenerutvikling og de fleste trenerne har tre års universitetsutdannelse og har en akademisk tilnærming til faget. Vi har konkurrert mot Portugal siden jeg var trener på G16-landslaget på 90-tallet og som damelandslagssjef - og det har alltid vært interessant å snakke med de portugisiske kollegene. Det er en spennende fotballnasjon, sier Høgmo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer