Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supertalentet som gir Parr hodebry: - Manageren har sagt at jeg ikke har gjort noe feil

Men nå ser ting lysere ut.

I FOKUS: Selv om han har spilt litt mindre enn han ønsker i det siste, er fortsatt Jonathan Parr (26) en populær mann for Ipswich Towns egen TV-kanal. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
I FOKUS: Selv om han har spilt litt mindre enn han ønsker i det siste, er fortsatt Jonathan Parr (26) en populær mann for Ipswich Towns egen TV-kanal. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

IPSWICH (Dagbladet): Etter tre sesonger i Crystal Palace, vendte Oslo-gutten Jonathan Parr nesa mot Championship-klubben Ipswich i sommer. Planen var klar: Gå til en klubb med klare opprykksambisjoner og som kunne love ham en fast plass på laget.

Tida hos «The tractor boys» startet strålende for den tidligere Lyn- og Aalesund-spilleren, men så dukket det opp en overraskelse ved navn Tyrone Mings.

Ingen klikker Vi er i Ipswich, en drøy time nordøst for London. Desembersola stråler over det grønne Postmann Pat-landskapet. Jonathan Parr har akkurat avsluttet dagens trening. Han forteller at han trives godt i klubben.

- Vi er en gruppe med mange like personligheter. Alle jobber hardt og alle bidrar. Det er noe manageren har bygget opp siden han kom inn for to år siden. Det er ingen klikker som stikker seg ut, og det er en fordel gjennom en lang sesong, sier Parr til Dagbladet.

Den raske backen er en av bare fire utlendinger i stallen hvis vi ser bort fra skottene og irene. Det er sånn manager Mick McCarthy vil ha det. På to år har han forvandlet Ipswich fra et lag som sliter i nedrykksstriden til et som slåss om opprykk til Premier League.

- Har ikke gjort feil Parr var selvskreven på laget innledningsvis, men de siste kampene har han vært mer inn og ut av elleveren.

- Manageren har sagt til meg at jeg ikke har gjort noe feil og at jeg ikke kunne gjort noe annerledes, og på en måte er det frustrerende. Hadde jeg visst hvorfor kunne jeg fikset det, sier Parr.

En av grunnene til at nordmannen har spilt sjeldnere i det siste er at nevnte Tyrone Mings har storspilt på venstrebacken. Den 191 centimeter høye 21-åringen har vært så god at mange er overbeviste om at han forsvinner ut døra på Portman Road i januar.

Arsene Wenger har innrømmet at Arsenal er interessert. Det snakkes om opp mot ti millioner pund (snaut 120 millioner kroner).

STORTALENT: Ipswichs Tyrone Mings (t.h.) har gjort sine saker særdeles godt som venstreback i Championship denne sesongen. Her i duell med tidligere elev av Ole Gunnar Solskjær i Cardiff, Craig Noone. Foto: Action Images / Ian Smith / Livepic / NTB Scanpix
STORTALENT: Ipswichs Tyrone Mings (t.h.) har gjort sine saker særdeles godt som venstreback i Championship denne sesongen. Her i duell med tidligere elev av Ole Gunnar Solskjær i Cardiff, Craig Noone. Foto: Action Images / Ian Smith / Livepic / NTB Scanpix Vis mer

- Håper du Mings selges, Parr?

- Nei. Jeg vil jo ha flest mulig gode spillere på laget, og det er samme for meg om jeg spiller venstre- eller høyreback, som jeg gjorde en del i høst. Jeg håper vi beholder alle de gode vi har og at vi kanskje får fylt på litt i januar, og at vi går for opprykket.

Komekarriere Tyrone Mings er sannsynligvis ukjent for de fleste hjemme i Norge, men faktum er at 21-åringen har hatt definisjonen på en kometkarriere:

I fjor våres kjøpte Ipswich ham fra Chippenham for 10 000 pund (!). Nå er han verdt det tusendobbelte.

- Det er stilig hvor kjappe steg han har tatt. Han har utviklet seg mye bare i år. Han har god fysikk som han bruker godt, sier Parr.

Uansett om Mings selges eller ikke, har Parr god tro på å få spille mye for Ipswich framover. Og gjør han det, er det naturlig at et av hans andre store mål blir enklere å nå — nemlig å spille for Per-Mathias Høgmos Norge.

FORNØYD: Jonathan Parr trives som spiller i Ipswich Town. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
FORNØYD: Jonathan Parr trives som spiller i Ipswich Town. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

- Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å være en del av landslaget, og jeg håper å være med i mars.

- Har du kontakt med Høgmo?

- Jeg har ikke snakket med ham siden i sommer. Jeg pratet med Jarl Torske (assistenttrener, journ.anm) før siste samling. Da ville de ta meg ut siden en annen var skadet, men problemet var at jeg var skadet også.

- Synes du det er rart at du ikke har fått flere sjanser den siste tiden?

- Jeg ble spurt om det etter uttaket til kampene mot Malta og Bulgaria, og da sa jeg at jeg var skuffa og overrasket. Jeg hadde prestert godt på et lag som gjorde det godt.

Engelsk jul Parr er uansett ikke skremt over konkurransen selv om Norge har flere gode backer i Omar Elabdellaoui, Tom Høgli, Martin Linnes, Vegar Eggen Hedenstad og Per Egil Flo.

- God konkurranse er bare positivt, sier han.

Akkurat det har Parr både på landslaget og i Ipswich. I hvert fall fram til nyttår da Mings kan forsvinne.

Hva det kan bety at Mings forsvinner har Parr fått bevis på den siste tida: Nordmannen spilte hele oppgjøret både i 2-0-seieren over Middlesbrough sist helg og i 4-2-seieren over Brentford i går. Grunn? Mings var ute med skade.

Og nå fortsetter julekampene på rekke og rad for Parr og Co. 30. desember kommer Charlton på besøk. Parr begynner i hvert fall å bli vant til engelsk fotballjul.

- Jeg er vant til det nå, men det er greit å få over litt pinnekjøtt og norsk julemat. Familien kommer over, så det blir en hyggelig jul, sier Oslo-gutten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media