Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supertalentet Theo (19) står i sentrum for en bitter Madrid-krangel. Går «den forbudte vei»

Real Madrid bryter muntlig avtale ved å hente stortalentet Theo Hernandez (19).

ETTERTRAKTET: Theo Hernandez (19) er et veldig stort talent. Foto: Bagu Blanco/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Theo Hernandez (19) er et veldig stort talent. Foto: Bagu Blanco/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Venstrebacken Theo Hernandez (19) skal være svært nære en overgang til Real Madrid fra naborival Atlético Madrid, ifølge spanske Marca. Avisa melder at tenåringen bestod den medisinske testen hos de liljehvite mandag.

Atlético Madrid vil egentlig ikke slippe backen til rivalen, men en klausul i kontrakten gjør at spilleren selv bestemmer hvor han vil dra.

Utkjøpsklausulen er opprinnelig på 24 millioner euro, men spanske El Mundo melder at Real Madrid skal ha tilbudt 30 millioner euro for spilleren.

Ekspert på spansk fotball og Viasat-kommentator Petter Veland tror det er to grunner til at Real Madrid er villig til å betale mer.

- Det er litt for at Atlético Madrid ikke skal tape ansikt. Nå kan han (Atlético Madrid-president Enrique Cerezo journ.anm.) si at han har forhandlet frem den beste avtalen for en spiller som åpenbart ville bort, og unngå at forholdet mellom klubbene blir dårligere, sier Veland.

Muntlig avtale brytes

I internasjonale medier har det lenge vært snakket om en såkalt «Non-aggression pact» mellom de to klubbene, som har gått på at de ikke skal selge spillere til hverandre.

- Det er slik jeg har forstått det. Det er ikke noe som er nedfelt i en avtale, det står ikke svart på hvitt. Det er en forståelse av at man ikke henter spillere fra hverandre fordi man hører til i samme by. Man skjønner at det blir et hysteri og negativitet i den klubben som selger til den andre. Jeg tror det kommer i kjølvannet av det vanvittige styret som kom da Luis Figo dro fra Barcelona til Real Madrid, sier Veland.

Den muntlige avtalen brytes i så fall nå. Ifølge rapporter skal Atlético Madrid ha ønsket å selge Hernandez til Barcelona i stedet, alt for at venstrebacken ikke skulle ende opp hos rivalen.

Tilbudt til Barcelona

Ifølge Petter Veland skal Atlético Madrid-president Enrique Cerezo personlig ha dratt til Barcelona for å tilby dem spilleren, da det ble kjent at Real Madrid ville trigge utkjøpsklausulen.

Barcelona skal også ha fått tilbud om å kjøpe spilleren for 30 til 35 prosent lavere enn utkjøpsklausulen i et desperat forsøk fra Atlético Madrid, men katalanerne takket nei.

- Årsaken er litt todelt. Barcelona føler de har et større behov å forsterke andre posisjoner enn venstrebacken. Men de studerte tilbudet og har gode rapporter på Theo Hernandez, og ser det samme som oss. Til slutt var det Theo Hernandez selv som sa nei, sier Veland, som utdyper hvorfor:

- Den disputten som har vært mellom Theo og Atlético Madrid kommer på bakgrunn av at han følte han stagnerte i Atlético. At han ikke tok de stegene han selv følte han ville ta. Han spilte stort sett bare juniorfotball, og det tolket han som et signal om at klubben ikke hadde troen på ham.

Hernandez skal ha vært klar og tydelig på at han ville opp og fram, og når Real Madrid da kom på banen, skal valget ha vært enkelt.

Kommer fra fotballfamilie

Overgangen sårer likevel ekstra for de som er tilknyttet Atético Madrid, for Theo Hernandez' bror Lucas spiller i klubben, og faren har tidligere spilt for de rødhvite.

- Derfor blir overgangen så dårlig mottatt. De føler seg sveket av en av sine egne. Den muntlige avtalen som har eksistert mellom klubbene har blitt brutt. Det forholdet kommer til å bli kaldt og dårlig den kommende tiden. Jeg skal ikke bruke ord som krig, det er feil å bruke som metafor, men det forholdet har alltid vært anspent, sier Veland.

Hernandez har gått gradene i Atlético Madrid hvor han har vært siden 2007. Han vært på utlån til Alavés denne sesongen, og står fortsatt uten A-lagskamper for Atlético. Han er fransk statsborger og ble født i Marseille. Han har blant annet spilt kamper for Frankrikes U20-lag.

Veland tror det var meningen at Atlético Madrid skulle bruke ham fast fra og med neste sesong.

- Det er jeg overbevist om. Ganske tidlig i 2017 så tror jeg de skjønte at, «dæven for et talent vi har ruget på», sier Veland, som gir 19-åringen følgende karakteristikk.

- Fotballkvalitetsmessig så mener jeg at Theo har potensial til å bli verdens beste venstreback, på bakgrunn av det han har vist i Alavés. Da han var enda yngre gikk det gjetord om begge Hernandez-brødrene, men aller mest ham. Det har vi sett uke inn og ut. Han har noen voldsomme fysiske egenskaper, og minner om Gareth Bale da han slo igjennom, sier Veland.

Tilfeldig timing

Spanske medier skriver videre at overgangen ikke vil bli offisiell før 27. mai, etter Copa del Rey-finalen der Alavés møter Barcelona.

Nyheten ble sluppet to dager før klubbene møtes i den andre semifinalen i Champions League, hvor Real Madrid har et strålende utgangspunkt med 3-0 fra det første oppgjøret på Santiago Bernabéu.

Det mener Veland er litt tilfeldig, fordi Alavés-manager Mauricio Pellegrino ga spillerne to dager fri etter seieren over Athletic Bilbao. Dermed fikk spilleren tid til å reise til Madrid for å gjennomgå den medisinske testen.

Det blir uansett et nytt stikk til byrivalen.