Supertalentet velger trolig Arsenal

Tross storbud fra Chelsea.

(Dagbladet.no:) Det er spesielt én spiller det er knyttet stor forventning til i England under det pågående overgangskjøret.

Akkurat nå er det tre storklubber som kjemper om supertalentet Theo Walcott (16) fra Southampton.

Soton bekreftet at de har fått inn to bud på ham. Det ene er 142 millioner kroner-budet fra Arsenal og det andre skal ifølge The Independent være et enda større bud fra Chelsea.

Klubben opplyser også at de forventer å få inn enda et bud, trolig fra Tottenham, Manchester United eller Liverpool.

Risikerer mye

Men ifølge den engelske avisa er allerede kappløpet over. Walcott har bestemt seg for at han vil spille for Arsenal, og da har ikke Southampton mye valg.

16-åringen har en avtale med The Saints om å signere en profesjonell kontrakt med klubben på 17-årsdagen i mars. Men hvis Southampton nekter å selge ham til Arsenal - hvor Walcott føler han vil få best oppfølging under Arsene Wenger og ved siden av Thierry Henry - kan han sette seg på bakbeina.

Da kan overgangsdramaet ende i domstolene, og Southampton vil risikere å bare få opp mot ti millioner kroner for ham, ifølge The Independent.

Derfor kan Southampton bli nødt til å ta til takke med de 142 millioner kronene Highbury-klubben er villig til å gi, selv om de kunne fått mer fra Chelsea.

Uenigheter

- Vi har mottatt et par tilbud, og flere vil komme. Disse har verken blitt akseptert eller avslått, sier styreformann Rupert Lowe.

Skulle det bli Arsenal, har klubbene fortsatt mye å forhandle om.

For eksempel hvor mye penger Southampton skal få nå (fem millioner pund, under det nåværende budet) og hvor mye som skal være prestasjonsavhengig (sju millioner pund, i nåværende bud).

Og når skal han gå? Southampton vil foretrekke et utlån fra Arsenal resten av sesongen, men det er ikke London-klubben så interessert i.

- Walcott er på den beste plassen nå og han gjør det veldig bra. Han spiller jevnlig, noe som er fantastisk med tanke på alderen hans, sier Southampton-manager George Burley.

Debatt

Hvor vil Theo Walcott utvikle seg best?

VIL TRENE MED DISSE: Theo Walcott mener han vil lære mest hos Arsene Wenger og Thierry Henry.
ETTERTRAKTET: 16 år gamle Theo Walcott.