Alphonso Davies til Bayern München

Supertalentets dramatiske reise: - Det var et hardt liv

Alphonso Davies er et av verdens største fotballtalenter. Les om reisen hans fra fattigdom til storklubben Bayern München.

TOK MLS MED STORM: 17-åringen Alphonso Davies. Foto: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports
TOK MLS MED STORM: 17-åringen Alphonso Davies. Foto: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For ei snau uke siden satte Bayern München overgangsrekord da klubben betalte rundt 107 millioner kroner (kan øke til 180 millioner kroner) for kanadiske Alphonso Davies (17). Ingen spillere fra amerikanske MLS har kostet så mye.

Davies spiller for Vancouver Whitecaps, og siden han ikke blir 18 år før i november, skal han spille ferdig sesongen i MLS før han tar den lange turen til Bundesliga 1. januar etter å ha signert en femårskontrakt.

Allerede som 15-åring fikk Davies sin debut i MLS, og det begynte å gå store ord om den kraftfulle vingen. Han ble den første til å være født i 2000 eller seinere som fikk spille i amerikansk fotball.

Juni i fjor satte han en ny rekord da han ble tidenes yngste debutant for Canada. Han står bokført med tre landslagsmål på seks kamper for nasjonen.

Og for en reise det har vært for den talentfulle unggutten.

Født i flyktningleir

Davies ble født i en flyktningleir i Ghana etter at foreldrene flyktet fra Liberia under borgerkrigen i landet fra 1999 til 2003.

Foreldrene Victoria og Debeah Davies bodde i den liberiske hovedstaden Monrovia og hadde allerede fått kjenne en borgerkrig på kroppen da blodbad nummer to startet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer