MARERITT: Joe Hart har det ikke lett i City om dagen. Foto: Pic Simon Bellis/Sportimage via PA Images
MARERITT: Joe Hart har det ikke lett i City om dagen. Foto: Pic Simon Bellis/Sportimage via PA ImagesVis mer

Supertrenernes uønskede stjerner

Vi nærmer oss deadline day og klubbene er i full sving med overganger. Her er noen av de største navnene som kan flytte på seg innen 31. august.

José Mourinho har varslet om en opprydding i Manchester United, og i tillegg til Bastian Schweinsteiger er det to andre rutinerte spillere som ryktes bort fra klubben: Ashley Young og Phil Jones.

Young har ikke fått noe spilletid hittil denne sesongen, og kan være på vei ut dørene på Old Trafford etter fem år i klubben. Den tidligere Aston Villa-vingen ble brukt som back og angrepsspiller av Louis Van Gaal forrige sesong. Nå er han 31 år gammel og kan lokkes vekk med garanti om fast spill. Tidligere i sommer var Young linket til Crystal Palace og London-klubben kan komme til å fornye sin interesse for spilleren.

UNITEDS: Phil Jones. Foto: Reuters / Carl Recine
Livepic
UNITEDS: Phil Jones. Foto: Reuters / Carl Recine Livepic Vis mer

En gang uttalte Sir Alex Ferguson at Phil Jones hadde potensialet til å bli den beste United-spilleren gjennom tidene. Da kommentaren kom virket det ikke usannsynlig, men etter skadeplager og varierende prestasjoner de siste årene er det langt fra sannsynlig at Jones forblir i klubben. Stoke har meldt sin interesse for 24-åringen. Karrieren hans har stått stille de siste årene og Mourinho kan komme til å kvitte seg med den defensive spilleren.

Contes Chelsea

En annen manager som har fortalt spillere at de kan forlate klubben er Antonio Conte. Så langt i overgangsvinduet har italieneren hentet tre spillere, mens han har lånt ut og solgt over 20 spillere (de fleste er unggutter som trenger erfaring og spillertid). Juan Cuadrado og Loic Remy er blant de siste som linkes bort fra klubben.

Conte ønsket seg Cuadrado til Juventus da han var trener for den italienske klubben, og det kom som en overraskelse at spilleren har fått beskjed om å finne et nytt lag. Etter å ha kommet til klubben i februar 2015 har colombianeren slitt med spilletid, og var utlånt til Juventus forrige sesong. Et vellykket låneopphold hvor han scoret fire mål på 28 kamper. Bianconeri håper å utnytte Cudrados situasjon i Chelsea for å hente ham på en permanent overgang tilbake til Torino.

CHELSEAS: Loic Remy. Foto: BPI / REX / Shutterstock
CHELSEAS: Loic Remy. Foto: BPI / REX / Shutterstock Vis mer

I løpet av Chelseas dårligste sesong på denne siden av tusenårsskiftet, fikk franske Loic Remy bare tre kamper fra start. Det sier alt om hans posisjon i klubben. Spissen kan få en sjanse i start-elleveren dersom Diego Costa eller Michy Batshuayi blir skadet, men det er tryggere (og mer etisk) å flytte til et annet lag. En overgang, enten på lån eller permanent, ville vært fornuftig for alle parter.

Guardiolas City

Det har lenge sirkulert rykter om Joe Harts fremtid i Manchester City. Han har blitt sittende på benken i flere kamper, mens Willy Caballero har vært førstevalget til manageren. Tidligere denne uken ble Claudio Bravo hentet til Ethiad, dermed er Englands førstekeeper brått Citys tredjevalg. Det som plager manageren mest med Hart er 29-åringens ballfordeling. Everton har vært linket til sisteskansen, men Ronald Koeman avviste ryktene. Sevilla er dermed i førersetet om keeperens underskrift.

CITYS: Yaya Toure. Foto: Matt McNulty / JMP / REX / Shutterstock 
CITYS: Yaya Toure. Foto: Matt McNulty / JMP / REX / Shutterstock  Vis mer

Veteranen Yaya Toures situasjon i klubben har kommet i skyggen av Joe Hart. Midtbanespilleren ser ikke ut til å ha noen fremtid under sin tidligere Barcelona-manager. Det vil være vanskelig for 33-åringen å finne en europeisk klubb som vil satse på en aldrende spiller med hans lønn, dermed er MLS eller den kinesiske superligaen to realistiske valg for Toure.

Klopps Liverpool

Jürgen Klopp har startet oppryddingen i Liverpool og har allerede kvittet seg med spillere som Martin Skrtl, Christian Benteke, Kolo Toure og José Enrique. Tyskeren er likevel ikke ferdig så Mario Balotelli og Lazar Markovic forsvinner mest sannsynlig fra klubben.

Det er rart å tenke på at Balotelli en gang var en av de mest talentfulle unge spissene i Europa. Hans overgang til Liverpool for to år siden har vært en katastrofe. Forrige sesongs låneopphold i AC Milan var også mislykket for italieneren. Han befinner seg nå i en vanskelig situasjon – uønsket i sin nåværende klubb og uattraktiv for andre. Noen klubber som Nice og FC Sion har vist sin interesse, men Liverpool må nok belage seg på å selge spissen billig for å bli kvitt ham.

LIVERPOOLS: Lazar Markovic. Foto: Matt McNulty / JMP / REX / Shutterstock
LIVERPOOLS: Lazar Markovic. Foto: Matt McNulty / JMP / REX / Shutterstock Vis mer

Markovic venter fortsatt på sin sjanse under Klopp og fremtiden hans på Merseyside ser mørk ut. Milan ønsker seg vingen til San Siro, men også Lazio har vært nevnt som en mulig destinasjon for serberen. Det er uklart hva Liverpool vil kreve for Markovic – de betalte 20 millioner pund for ham for to år siden, og det vil være vanskelig å få det samme for ham når de skal selge. Det kan likevel hende at klubben viser stahet om overgangssummen slik de gjorde med Christian Benteke.