Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Superuka

GARDERMOEN/BERLIN (Dagbladet): Trond Fredrik Ludvigsen (19) våknet mandag til ei helt vanlig uke i Bodø. I dag - fire dager seinere - er Bodø/Glimt-spilleren tatt ut på det norske A-landslaget og blir solgt til tyske Hertha Berlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jo da, det kan bli ei fin uke, men jeg må presisere at overgangen fortsatt ikke er i orden, sa en blid og spent Trond Fredrik Ludvigsen da Dagbladet møtte ham på Gardermoen i går kveld.

I dag tidlig satte Alta-gutten seg på flyet til Marbella i Spania, hvor Hertha Berlin i øyeblikket er på treningsleir. Der skal Trond Fredrik Ludvigsen gjennomføre den obligatoriske legesjekken og skrive under de siste papirene - dersom Bodø/Glimt og Kjetil Rekdals tidligere klubb kommer til enighet om de siste detaljene i overgangsavtalen innen fristen ved midnatt i dag.

- Jeg tror ikke at jeg hadde fått lov til å reise nedover allerede nå om ikke Bodø/Glimt hadde hatt tro på at de skal bli enige med Hertha. Derfor blir jeg veldig skuffet om dette nå ikke går i orden, sier Ludvigsen.

12 millioner netto

Han er allerede enig med den tyske klubben om sin personlige avtale - som etter det Dagbladet på grunnlag av gode kilder har grunn til å tro, vil gi tenåringen en samlet nettolønn på rundt 12 millioner kroner over kontraktsperioden på fire og et halvt år. Inkludert gode bonusavtaler. Likevel ønsker 19-åringen, som redder Bodø/Glimts økonomi, å presisere at det ikke først og fremst er pengene som lokker ham ut av landet i så tidlig alder.

Europa-toppen

Hertha Berlin ligger i dag på 6. plass i den tyske Bundesliga, men slik Ludvigsen vurderer det, har klubben potensial - og ikke minst ambisjoner - til å bli en europeisk toppklubb.

I Hertha Berlin venter man seg mye av den talentfulle og ferske A-landslagsspilleren.

- Han er en spiller vi venter oss mye av i framtida, sier pressetalsmann Hans-Georg Felder i Hertha BSC.

Landslagssamlingen i Portugal håper Ludvigsen også å få med seg, selv om det betyr at han må reise fra treningssamlingen med sin nye klubb etter bare et par dager.

- Vi får ta en endelig avgjørelse på det i dag, men det er klart at jeg ønsker å få med meg landslagssamlinga, sier Ludvigsen.

ETTERTRAKTET: Hertha Berlin venter seg mye av unge, talentfulle Trond Fredrik Ludvigsen. Her er han avbildet på Gardermoen i går kveld.
Hele Norges coronakart