Superveteran Horner blir historisk i morgen

41-åringen holdt unna i Vueltaen.

 VINNER:  Alt tyder på at Chris Horner vinner Vueltaen i en alder av 41. Foto: AFP Photo / Jaime Reina/NTB Scanpix.
VINNER: Alt tyder på at Chris Horner vinner Vueltaen i en alder av 41. Foto: AFP Photo / Jaime Reina/NTB Scanpix.Vis mer

Alt tyder på at amerikaneren Chris Horner (41) vinner Vuelta a España. I så fall blir han den eldste vinneren av et Grand Tour-ritt i sykling noen gang.

23. oktober blir Horner 42 år. Så gammel har ingen vinner av Giro d'Italia, Tour de France eller Vueltaen noen gang vært.

Etter den 20. og nest siste etappen tyder alt på Horner blir den eldste.

Da tok han en knallsterk 2.-plass i fjellene på den 142,2 kilometer lange etappen opp mot Alto de L'Angliru. Etappen var av det knallharde slaget med stigninger opp mot 22 prosent på det meste. Det er svært bratt.

Kun den 20 år gamle franskmannen Kenny Elissonde var foran. Avstanden mellom de beste ble stor.

Duell Før etappen lå rittets forhåndsfavoritt Vincenzo Nibali tre sekunder bak Horner.

Etter etappen var forspranget økt til 37 sekunder. Horner stakk fra Nibali da det sto igjen én og en halv kilometer. Nibali prøvde seg en rekke ganger tidligere, men hver gang ble han hentet inn av Horner.

Det er normal kutyme at Nibali ikke angriper Horner inn mot mål i Madrid på den avsluttende etappen søndag. Dermed er det bare et uhell som kan frata den amerikanske Radioshack-rytteren seieren.

Norsk mulighet Edvald Boasson Hagen ble ikke uventet frakjørt lørdag. Han kom i mål 24.27 minutter bak Horner.

Søndag kan det bli en annen skål. Nordmannen trenger ikke å ta hensyn til Horner på den flate etappen inn mot hovedstaden Madrid. Boasson Hagen er en av favorittene til å vinne den avsluttende etappen. Han har prøvd tidligere under årets Vuelta, uten å lykkes. Søndag er det ny mulighet for at gudbrandsdølen kan ta sin første etappeseier i Vuelta a España. Han har seirer i Giro d'Italia og Tour de France fra før.

(NTB)