Superveteran Johnsen(40) sløste bort to gedigne sjanser

- Det er helt utrolig.

• Odd - Sogndal 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Odd gikk ut i hundre i det varme Skiens-været. Allerede etter fem minutter produserte ringreven Frode Johsen en stor sjanse.

Veteranen dro seg fri på bakre stolpe og fikk heade upresset fra én meter. Utrolig nok greide ikke spissen å plassere ballen innenfor treverket.

Og om den første var stor, skulle Johnsen overgå seg selv etter tretten minutter. 

40-åringen fikk et innlegg langt bakken, og kunne putte ballen i åpent mål fra kloss hold. Men Johnsen nådde ikke fram, og en klønete avslutning seinere trillet ballen ut til femmeter.

Det var hjemmelaget som var det beste laget før pause i Skien. Odd hadde tatt fire av fem seiere på eget (kunst)gress i år, og virket innstilt på å fortsette trenden.

Flaks Sogndal sleit med å komme ordentlig med i spillet, og ble redusert til å satse på overganger mens Odd dominerte framover på banen. Jone Samuelsen hadde en heading like utenfor, og Herolind  Shala var millimetere fra å lirke inn et mål da Sogndal-keeper måtte gi retur.

- Det er helt utrolig at det står 0-0. Det kommer nok til å løsne til slutt, sier Odds kaptein Steffen Hagen til C More i pausen.

Sogndal-kaptein Rune Bolseth la til:

- Vi har hatt flaks, og er vanvittig heldige.

For det løsnet heller ikke etter hvilen. Selv om Odd fortsatte å kjøre kampen, greide de ikke å trengte seg gjennom Sogndal-forsvaret, anført av en glitrende Mathias Dyngeland i buret. 18-åringen hadde et par dårlige inntredener mot slutten av kampen, men ellers var han steinsolid.

Og da innbytter Henrik Kjelsrud Johansen bommet på tilnærmet åpent mål fra fem meter etter 83 minutter, var det et tydelig bevis på at det ikke var Odds dag.

Keepertabbe Mot slutten av kampen holdt Sogndal på å kapre alle  poengene på bortebane. Odd-keeper André Hansen hadde ballen i klypene, men greide på bisart vis å miste ballen i det han skulle kaste ut.

Ballen gikk rett opp, og landet i beina til en Sogndal-spiller.  Heldigvis, for Hansen, bommet Sogndals Otoo på sjansen han fikk forært.