Supporter arrestert etter Neville-hets

United-kapteinen rasende.

(Dagbladet.no): Manchester United - Middlesbrough 0-0.

Det har vært noen vonde dager for Manchester United. Først ble de ydmyket av Chelsea på Stamford Bridge på lørdag - og med bare 0-0 mot Middlesbrough risikerer de at Liverpool snapper 2. plassen i siste serieomgang.

Det har vært tungt å svelge for supporterne. Misnøyen var tydelig blant hjemmefansen etter kampen - som pep i det dommeren blåste av kampen. 

Da United-kaptein Gary Neville var på vei inn i spillertunnellen ble han oppmerksom på en supporter som slang ufinheter mot ham. Skjellsord fra tribunen er Neville ikke ukjent med fra før, men denne gangen kom de fra en supporter av hans eget lag.

Derfor gikk han rasende bort for å konfrontere supporteren som slang med leppa. Det hele endte med at mannen ble arrestert, og fjernet fra tribunen av politiet. Neville måtte på sin side dras vekk av lagkamerat Rio Ferdinand.

Etter kampen forklarte Neville seg overfor Sky Sports.

- Det var en fan som skrek ut sin misnøye. Jeg er lidenskapelig opptatt av klubben, og det samme var han. Vi hadde en uenighet, enkelt og greit. Til lørdag, når vi scorer et mål, kommer han til å hoppe opp og ned, sier Neville.

På spørsmål om han angrer svarer United-backen avvisende.

FORBANNET: Her er Gary Neville på vei bort til supporteren som hetset ham under mandagens kamp på Old Trafford. Kampen endte 0-0. Foto: REUTERS
FORBANNET: Her er Gary Neville på vei bort til supporteren som hetset ham under mandagens kamp på Old Trafford. Kampen endte 0-0. Foto: REUTERS Vis mer

- Alle er skuffet etter en slik kamp og noen ganger tar temperamentet overhånd. Jeg angrer ikke på noe jeg gjør. Du kan ikke spille fotball, gjøre alt etter boka og aldri vise noen følelser.

- Han har rett til å si sin mening. Det er åpenbart at han hadde sett en skuffende forestilling og vi er like skuffet selv. Men slik er fotballen, sier Gary Neville. 

Misbrukte straffe

Ruud van Nistelrooy har hatt en tøff vår i United-trøya og til stadighet blitt vraket av Sir Alex Ferguson. I Wayne Rooneys skadefravær var det imidlertid vanskelig å komme utenom nederlenderen mot Middlesbrough.

Det ble likevel ingen hyggelig kveld for Uniteds toppscorer.

Et kvarter ut i 2. omgang forårsaket Boros Lee Cattermole er meningsløs straffe. I reneste volleyball-stil gikk Cattermole til værs på en United-corner og blokket ballen med begge hendene.

Jevnt om 2. plassen

Van Nistelrooy er vanligvis en sikker herremann fra 11-meteren - men symptomatisk nok for Nistelrooys motgang den siste tiden reddet Bradley Jones.

Med 0-0 inviterte United for alvor Liverpool inn i kampen om 2. plassen i Premier League. Merseyside-klubben er bare ett poeng bak foran den siste runden, men United har best målforskjell.

Sir Alex Fergusons menn møter Charlton hjemme, mens Liverpool møter Portsmouth borte.

Sparte spillere

Til tross for en misbrukt straffe har United liten grunn til å føle seg snytt etter kampen mot Middlesbrough. Både Fabio Rochemback og Stewart Downing hadde gode muligheter til å score for bortelaget, som manglet hele ni spillere fra forrige kamp mot Everton fordi manager Steve McClaren ikke vil ta noen sjanser foran UEFA-cupfinalen mot Sevilla.

United våknet først for alvor da Cristiano Ronaldo kom på banen etter 56 minutter. Derfra og inn styrte de røde djevlene det aller meste - men det var ikke direkte ufortjent at Middlesbrough tok det ene poenget.

<B>HETSET NEVILLE:</B> Gary Neville har vanligvis høy terskel for ufinheter fra supportere, men da denne mannen ga ham det glatte lag svartnet det for United-backen.
ARRESTERT: Her blir supporteren fraktet vekk av politiet etter sin hets av Gary Neville.
<B>BOMMET:</B> Ruud van Nistelrooy er vanligvis sikker på straffe, men misbrukte sjansen fra 11-meteren mot Middlesbrough.
<B>VISTE MUS(KLER):</B> På Highbury var det nylig et ekorn som stjal showet da Arsenal møtte Villarreal. Denne musa holdt seg mer i bakgrunnen på Old Trafford mandag kveld.