Supporter-buss steinet av Brann-fans

BERGEN (Dagbladet): Brann-supportere gikk natt til i går løs på bussen til gjestene fra Maakeberget i Haugesund. Tunge brosteiner ble kastet gjennom rutene og inn til sovende fotballentusiaster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Noen av supporterne ble truffet og fikk mindre sårskader.

- Dette er bare tragisk. Vi har anmeldt forholdet til politiet og forventer at Brann Supporter Team rydder slike elementer ut av sine rekker, sier leder Ole Bugge Jensen i Maakeberget.

Supporterne fra Haugesund valgte å bruke lørdagskvelden til å besøke Fotballpuben i Bergen hvor Brann-supporterne holder til. Seint på kvelden begynte det å bli noe knuffing mellom de to lagenes støttespillere.

- Stein i hodet

- Vaktene tok seg av to personer. Seinere sto de utenfor og ventet på oss for å slåss. Det klarte vi å komme oss unna. Bussen var parkert like ved.

- Klokka 01.00 kom de første steinene susende igjennom vinduene. Vi kastet oss ned på gulvet for å unngå å bli truffet, forteller Ståle Eielsen til Dagbladet.
Politiet kom til stedet, men forsvant etter at de hadde registrert hva som hadde skjedd.

Klokka 01.45 var bråkmakerne tilbake med flere brusteiner. Sju av dem gikk gjennom frontruta og ytterligere fem steiner knuste vinduene på siden av bussen.

- Jeg lå og sov da jeg fikk en stein i hodet, sier Lars T. Våge.
- Jeg har fått skrubbskader på det ene beinet, sier Torstein Eide.

Vil reagere

- Ledelsen i Brann Supporter Team har forsikret oss om at de vil reagere overfor dem det gjelder, sier Ole Bugge Jensen.

På bussen har noen klistret merker for Brann Supporter Team.

- Vi har fått vite at det var fire personer, men jeg har fått navn på ti. Etter å ha foretatt noen undersøkelser vet vi at en del av disse personene er helt uskyldige i forhold til dette bråket, sier leder Bengt Magnus Dyrkorn i Brann Supporter Team.
Styret for Brann-supporterne hadde møte i går og besluttet at de vil avvente politiets arbeid med saken før de foretar seg noe selv.

- Vi vet engang ikke om det er medlemmer hos oss som står bak dette. Derfor er det umulig å iverksette egne straffetiltak nå, men hvis politiet finner ut hvem gjerningsmennene er, tar ut tiltale mot dem og får dem dømt i retten, vil vi følge opp med å ekskludere dem dersom de hører hjemme hos oss, sier Dyrkorn.

Tar avstand

Styret har tidligere i år ekskludert to medlemmer som stjal en telefonboks i Hallingdal da supporterne var på vei hjem fra kamp mot Vålerenga.

Styreleder Lars-Henrik Berge i Sportsklubben Brann sier at han ble orientert om hendelsen av polititjenestemenn på Brann stadion i går.
- Dette er en oppførsel vi tar klart avstand fra. Det er skandaløst og sterkt beklagelig. Vi har en løpende dialog med ledelsen i Brann Supporter Team og vil nå be om et møte for å høre om de kan klare å røyke ut hvem det er som står bak ramponeringen av bussen. De vil helt åpenbart bli nektet adgang på Brann stadion dersom vi får vite hvem de er, sier Berge.

Fotballsupporterne fra Maakeberget fikk i går låne en buss som tilhører Fotballpuben i Bergen.

Med den reiste de hjem til Haugesund seint i går kveld. Den ramponerte bussen blir igjen i Bergen for å bli reparert.

- Tragisk

- Vi har aldri tidligere opplevd bråk som dette noe sted i Norge. Dette er bare tragisk. Vi er opptatt av å motarbeide slike elementer i fotballmiljøene og håper at våre venner i Bergen rydder opp slik at vi unngår mer bråk, sier leder Ole Bugge Jensen i Maakeberget.

- Vi synes det var veldig leit at våre venner fra Haugesund skulle oppleve dette, men vi har i alt 2600 medlemmer og kan selvsagt ikke ta ansvar for alt de foretar seg i sin fritid, sier Bengt Magnus Dyrkorn.
- Det skal være sagt at fire Brann-supportere er observert ved bussen, men etterforskningen vil forhåpentligvis bringe klarhet i hva dette er, sier vaktsjef Osvald Nordvik på Bergen politikammer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer