Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supporter-Norge håper på Brann-gull

Tross frykt for brautende bergensere. Se supporterledernes svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Supporterne i Tippeligaen er splittet i synet på gullkampen. Dagbladet.no har snakket med ledere i alle ligaens supporterklubber.

Seks supporter-ledere ønsker seg Brann-gull, fem håper på Rosenborg. Bare et styremedlem hos Start-supporterne i Menigheden svarer at det er det samme for ham.

De som støtter Brann, sier at det er på tide, eller at de er lei av RBK-seire. Rosenborg-støtten baserer seg hovedsaklig på frykt for at et Brann-gull skal gå til hodet på bergenserne, mens trønderne er vant til å takle suksessen.

- Blir ikke brautende

I Bergen er man i alle fall glade for den hårfine støtteerklæringen fra motstandernes fans.

- Det var veldig hyggelig. Vi må jo bare si tusen takk for det, sier Bataljonen-leder Henk Ekerhovd til Dagbladet.no.

De som ikke håper på Brann, er supporterne til de fire klubbene i Oslo-området: Lyn, Vålerenga, Stabæk og Lilletrøm og vestlandsnabo Stavangers Viking.

De fleste av disse trekker fram frykten for at bergensere skal bli kjepphøye og brautende om de vinner seriegull.

image: Supporter-Norge håper på Brann-gull

- Nei, det er det ingen fare for, sier Ekerhovd.

- Så dere vil ikke ta av om dere vinner gullet?

- Jo, vi tar av. Men vi blir ikke brautende, insisterer han.

Venner fra Skien

Brann-supporterne får skryt blant annet av Oddrane-leder Bent Ole Kaldhussæter.

- De har en supportergjeng der som har støttet laget i tykt og tynt i mange år. De har blitt herja med og stiller opp uansett. Vi unner Brann-supporterne seriegull, sier han til Dagbladet.no.

Henk Ekerhovd i Bataljonen svarer med lovord tilbake til Skien.

- Oddrane er en gjeng vi alltid har godt forhold til. Vi unner dem mye godt. Vi har blitt godt mottatt i Skien, og forsøker å gjøre gjengjeld.

UNNER BRANN GULLET: Et marginalt flertall av motstandernes fans unner Charlie Miller og Brann seriegullet foran Rosenborg. Foto: Scanpix
UNNER BRANN GULLET: Et marginalt flertall av motstandernes fans unner Charlie Miller og Brann seriegullet foran Rosenborg. Foto: Scanpix Vis mer

- Hva gjør at dere blir venner med andre supporterklubber?

- Det er noen steder man blir tatt inn på puben deres og kan være sammen med motstandernes supportere uten at det blir noe bråk. Vi føler vi har et godt forhold til mange lags supportere, andre er mer anonyme, mens det selvsagt er noen man har rivalisering med. Tromsø-supporterne kan trekkes fram som ekstra hyggelige, sier Ekerhovd.

Kjernen ikke overrasket

Kjernen-leder John Inge Korsgat er ikke overrasket over at Brann fikk et hårfint flertall av motstandernes stemmer.

- Nei, det er jeg ikke. Det blir det samme som at mange har håpet på at Rosenborg ikke tar flere gull, sier Korsgat til Dagbladet.no.

Han forstår samtidig at mange av dem som støtter Rosenborg, gjør det av frykt for brautende bergensere.

- Vi så jo bare hvordan bergenserne gikk av skaftet etter cupgullet for et par år sida. I tillegg har vi litt bedre erfaring på e-cupkamper enn det Brann har, som kan ryke ut selv mot antatt dårligere lag.

Før de fire siste rundene, er han er minst like redd for de tre lagene Rosenborg skal møte fra bunnen av tabellen som gullkonkurrenten brann.

- Jeg er mer redd for Viking, Fredrikstad og HamKam.

- Fin evne til å gå på trynet

For i Trondheim håper man med dårlig skjult skadefryd på at Brann skal snuble på målstreken i «seriefinalen» i Bergen neste helg.

- Mot Brann veit jeg at det blir tenning uansett, med fullstappa stadion. Brann har i alle fall tidligere hatt en fin evne til å gå på trynet i sånne kamper. De er jo ikke akkurat flinke til å holde beina på jorda i byen der, så jeg ser ingen grunn til at de skal ha lært det de siste par ukene, humrer Korsgat.

• Er du nøytral i forhold til Brann og Rosenborg? Hvem håper du i så fall tar gullet?

POPULÆRE: Brann-fansen er godt likt av flere av motstandernes fans. Andre frykter imidlertid at bergenserne kan bli brautende om de vinner Tippeligaen.
IKKE OVERRASKET: Kjernen-leder John Inge Korsgat er vant til at folk synes RBK har vunnet nok.