KASTET SEG OVER: Salavat-spillerne samlet seg rundt den blødende reservemålvakten, mens den berusede supporteren ble tatt hand om.Foto: RUSSIA TODAY/YOUTUBE
KASTET SEG OVER: Salavat-spillerne samlet seg rundt den blødende reservemålvakten, mens den berusede supporteren ble tatt hand om.Foto: RUSSIA TODAY/YOUTUBEVis mer

Supporter overfalt Thoresens lagkamerat med kølle

- De drepte ham nesten, sier assistenttreneren.

||| (Dagbladet): Patrick Thoresen ble vitne til svært stygge scener under KHL-matchen mot Automobilist Ekaterinburg i går kveld.

Thoresens lagkamerat i Salavat Julajev, reservemålvakt Vitalij Kolesnik, ble slått til blods da en beruset supporter med kølle angrep ham på benken.

Kolesnik ble ført blodig ut av hallen, og senere ble det klart at han pådro seg hjernerystelse i slaget.

- Det var den verste kampen i livet mitt. De drepte nesten en person rett foran øynene våre. Først forsto vi ikke hve som skjedde, så så vi en supporter klatre over plexiglasset og slå Vitalij i hodet, sier Salavats assistenttrener Igor Zatsjarkin ifølge Aftonbladet.

- Ingen hadde lyst til å fortsette kampen, og det var tøft å se utlendingene våre (Mika Hannula, Patrick Thoresen og Miroslav Blatak), sier han.

Livsfarlig
Mange av spillerne er rystet over det som skjedde.

- Å ta en kølle med begge hender og slå målvakten i hodet. Det finnes ikke ord som uttrykker raseriet mitt. En hockeykølle er et våpen som kan drepe, sier backen Oleg Tverdovskij til hockeysverige.se.

Lagene gikk i garderoben, men man besluttet å fortsette kampen for å ikke risikere mer vold fra supporterne, skriver den svenske avisa. Salavat tapte til slutt 3-4.

- Matchen fortsatte, men det var ikke hockey lenger, sier Igor Zatsjarkin.

Ikke snakket med sønnen
Patrick Thoresens far, Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen, sier til Dagbladet at han ikke har rukket å snakke med sønnen etter hendelsene i går.

- Han skrev en tekstmelding om at de tapte, og at det hadde skjedd mye rart, men jeg har ikke fått snakket med ham direkte, sier pappa Thoresen.

Salavat leverte protest, og krevde at den neste kampen mot Automobilist skulle spilt bak lukkede dører. Foreløpig er det ikke klart om den protesten er tatt til følge.

Den kampen spilles  nå kl. 15.

Det har ikke lyktes Dagbladet å nå fram til Patrick Thoresen før kampstart.