Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supporter slo ned spiller i svensk opprykkskvalik

Stygg episode da Djurgården berget plassen.

STYGG EPISODE: Assyriska-spiller Andi Toompuu ble slått ned av en Djurgården-supporter da stockholmsklubben hadde sikret kontrakten i Allsvenskan.Foto: TV4
STYGG EPISODE: Assyriska-spiller Andi Toompuu ble slått ned av en Djurgården-supporter da stockholmsklubben hadde sikret kontrakten i Allsvenskan.Foto: TV4 Vis mer

||| (Dagbladet): Djurgården - Assyriska 3-0 (3-2 sammenlagt).

Følelsene over at Djurgården hadde sikret fornyet kontrakt i Allsvenskan tok fullstendig overhånd etter et kvalifiseringsdrama av de sjeldne på Stockholm Stadion i kveld.

Euforiske supportere av «Järnkaminerna» stormet banen i lykkerus, men blant dem var også en person med idiotiske hensikter. Det gikk utover Assyriska-spiller Andi Toompuu, som ble offer for minst ett slag mot ansiktet (se video HER).

- Jeg får en smell eller to, jeg husker ikke helt. Sånt skal ikke skje, sier Toompuu til SVT.

Midtbanespilleren gikk rett i bakken og tok telling, men kom slapp heldigvis fra den ubehagelige konfrontasjonen uten skader.

- Jeg var ikke redd. Det finnes alltid idioter overalt. Vaktene var i nærheten, men det var unødvendig ubehagelig, sier han til SVT.

- Svært alvorlig
Hendelsen vekker imidlertid sterke reaksjoner i Det svenske fotballforbundets disiplinærnemnd.

- Vi ser svært alvorlig på at en spiller blir angrepet. Jeg går ut i fra at kampdelegatene leverer en rapport til oss i morgen, sier nemndas leder Kenneth Tallinger til Expressen.

Nå kan Djurgården vente seg straff.

- Vi har sanskjonsmuligheter overfor klubben. Så får klubben vurdere om de ønsker å forfølge hendelsen i sivile domstoler, forklarer Tallinger.

I trøbbel
Djurgården, som sikret kvalikplassen på bekostning av Åge Hareides Örgryte, var i trøbbel foran ettermiddagens returoppgjør på Stockholm Stadion.

Superettan-laget Assyriska hadde nemlig en 2-0 ledelse å gå på fra første kamp, men to raske mål fra Jan Tauer (52) og Christer Youssef (60) berget ekstraomganger for vertene.

Fire minutter før full tid i annen ekstraomgang sørget veteranen Mattias Jonson for at Djurgården fortsatt blir å finne i Sveriges øverste divisjon.

- Akkurat nå føler jeg mer lettelse enn glede, men gleden kommer nok til å komme i løpet av kvelden, sier matchvinneren til Expressen.

- Jag får en smäll eller två. Men jag minns inte riktigt,, säger Toompuu till SVT.

Han fortsättter:

- Nej, inte rädd. Det får inte ske men det finns idioter överallt. Men det var inte långt till vakterna. men det är klart att de onödigt och obeklagligt.

"Mycket allvarligt"

Disciplinnämndens ordförande, Kenneth Tallinger, är upprörd över händelsen:

- Att en spelare attackeras ser vi mycket allvarligt på. Jag utgår från att matchdelegeterna kommer göra en anmälan till oss imorgon, säger Tallinger till FotbollsExpressen.se.

Nu väntar förmodligen ett kännbart straff för Djurgården.

- Det vi kan bestraffa är föreningen. Sedan får föreningen vända sig till civila domstolar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media