Supporterbråk i Rotterdam

ROTTERDAM (NTB-Reuters): Flere timer før avspark i mesterligakampen mellom Feyenoord og Manchester United i kveld var supporterbråket i gang i Rotterdam.

Først angrep hjemmefansen flere busser med Manchester United-supportere. Politiet hevdet at rundt 30 hjemmesupportere steinet de britiske bussene. Skadeomfanget er stort, selv om den beryktede fansen ble drevet tilbake av store politistyrker.

  Senere var Feyenoord-fansen samlet i puber og kafeer i hovedgaten i Rotterdam, i påvente av at engelskmennene skulle gjøre sitt inntog. Over 100 politifolk måtte gripe inn og avverge det som lå an til å bli voldsomme sammenstøt mellom de rivaliserende fotball-supporterne.
  En talsmann for politiet sa at flere ruter ble knust i bygningene i området, og at nederlandsk politi arresterte flere Feyenoord-fans for å avverge slåsskamper.
  - En stor gruppe nederlandske supportere hadde sittet i puber hele ettermiddagen. Det så ut som om en fan ledet britene til pubene i den hensikt å framtvinge en konfrontasjon, sa politiinspektør Hans Stoop.
  Situasjonen var roligere i Rotterdam etter opptøyene, men politiet fikk fullmakt til å arrestere alle som befant seg i området rundt stadion uten billett. Fire nederlandske fans ble satt i politiets arrest før kampen startet.