SJOKKERTE EVERTON: Mens Wigans Jordi Gomez jublet for sin 3-0-scoring, begynte de sinteste Everton-supporterne å reise seg fra setene. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
SJOKKERTE EVERTON: Mens Wigans Jordi Gomez jublet for sin 3-0-scoring, begynte de sinteste Everton-supporterne å reise seg fra setene. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB ScanpixVis mer

Supportere gikk hjem etter 34 minutters spill

Wigan knuste Everton med tre mål på fem minutter.

Everton-Wigan 0-3:

(Dagbladet): Du har cupbomber, og så har du cupbomber.

Utfallet av den første av de fire FA-cupkvartfinalene var ikke av typen «amatørlag slo Premier League-klubb». Men det var få som på forhånd trodde Wigan skulle vinne bortekampen mot Everton.

Og i hvert fall ikke 3-0.

Neville-tabbe
Men det var akkurat det som skjedde. Wigan er klare for FA-cupens semifinale etter en minibombe av en seier på Goodison.

De hadde allerede skutt én gang i stolpen da Maynor Figueroa nikket inn det første målet rett før halvtima var passert. I neste spilleminutt økte Callum McManaman til 2-0 etter en stygg feilpasning av Phil Neville.

Folk gikk 60 min. før slutt
Hjemmepublikum trodde knapt hva de så, men Wigan var ikke ferdig ennå:

Jordi Gomez la på til 3-0 bare et par minutter etter McManamans scoring. Og da, etter 34 minutter, begynte folk å forlate Goodison.

De kan ha vært klarsynte, for det skjedde ikke mye mer i tidligkampen.

Wigan er dermed klare for Wembley og semifinale på nøytral grunn. Den neste kvartfinalen spilles 18.30 i kveld - Manchester City-Barnsley.