Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supportere har buet og managere har forsvunnet. Men se nå!

De engelske topplagene har funnet formen - samtidig.

AVSLUTTET BEST: Da Manchester-lagene møttes 2. november, var begge på jakt etter den store flyten. I desember har ingen tatt flere poeng enn de to rivalene. Foto: NTB Scanpix
AVSLUTTET BEST: Da Manchester-lagene møttes 2. november, var begge på jakt etter den store flyten. I desember har ingen tatt flere poeng enn de to rivalene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Mye har vært ved det vante i engelsk fotball i desember. Utenlandske managere klager på det travle programmet, José Mourinho føler seg forfulgt av dommerne, Jonjo Shelvey gir bort mål til gamleklubben Liverpool - og spekulasjonene raser rundt Newcastles managerjobb.

Men vi har også fått se en tendens som ikke har vært så vanlig i det siste: Etter et 2014 hvor de fleste av dem har hatt trøbbel, og managere enten har vært byttet eller under hardt press, går de seks største klubbene i England ut av året på vinnersporet - sammen.

Formlista
For i de seks serierundene som ble spilt i desember 2014, ble resultatene slik ressursene, forhåndstipsene og stallbredden skulle tilsi:

• Manchester City tok flest desemberpoeng av de 20 lagene i Premier League, med 16 av 18 mulige. 14-4 i målforskjell.

• Byrival United var nest best. 14 poeng av 18. Målforskjellen ble 11-4.

• Både Chelsea og Arsenal kapret 13 poeng i julemåneden. Chelsea gikk ut av året med 11-3 i målforskjell mens Arsenal måtte nøye seg med 13-8 i desember.

• Liverpool og Tottenhams siste kontoutskrift for året viser 11 av 18 mulige poeng. Liverpools målforskjell ble 10-7, Tottenhams ble 6-6.

Pedersens topptips
- Dette overrasker meg ikke, og det kan ikke overraske noen andre heller. Det er bare å se på hvilke engelske lag som har spilt i Champions League de siste 20 åra. Det er de samme gjengangerne, sier Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen.

- Når det er sagt: Jeg er enig med West Ham-eier David Sullivan, som sa at det hadde vært morsomt om et mindre engelsk lag - som West Ham - hadde fått delta i Champions League for en gangs skyld. Men jeg tror ikke noe på det. Jeg er villig til å sette penger på at det blir Chelsea, City, United og Arsenal på topp fire.

- Ser vi nå at toget er i ferd med å gå for de som vil være med i den kampen?

- Nei, jeg tror ikke det. Alle poeng er like viktige. Men det er klart, nå begynner slitasjen, og de mindre klubbene får merke at stallene deres ikke er like store som de andre her, sier Pedersen.

Imponert over City
Også TV 2s kommentator Kasper Wikestad tror topp 4 vil være åpen til langt ut på våren:

- Jeg tror Chelsea og City vil ta de to første plassene. Men kampen om tredje- og fjerdeplassen vil vare lenge denne sesongen, sier Wikestad.

- Av de beste lagene vil jeg spesielt trekke fram Manchester City. Manager Manuel Pellegrini sa i november at hans lag måtte sikre 22 av 24 poeng på de kommende åtte kampene. De lyktes 100 prosent. Det er helt ekstremt imponerende. Du trenger både baller og gjennomføringskraft for å sette et sånt mål, og deretter nå det, sier Wikestad.

- I tillegg er det interessant å se at Liverpool gjør det bedre når Brendan Rodgers kan konsentrere seg helt og fullt om ligaen. Sjongleringen mellom flere turneringer har vært hans svakhet i klubben, sier Wikestad.