HETSET: I helgas kamp mellom Huddersfield og Tottenham ble det observert et banner som var rettet mot Chelsea-stjerne Marcos Alonso. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
HETSET: I helgas kamp mellom Huddersfield og Tottenham ble det observert et banner som var rettet mot Chelsea-stjerne Marcos Alonso. Foto: James Marsh/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Hetset Marcos Alonso

Supportere med grusom melding til Chelsea-stjerne. Her er den tragiske historien bak

Chelsea-spiller Marcos Alonso (26) var involvert i en dødsulykke for seks år siden.

(FourFourTwo): Det var etter kampen mellom Huddersfield og Tottenham at det skal ha blitt observert fotballtilhengere som bar på et banner på utsiden av Kirklees stadion.

På banneret står det «Marcos Alonso» ved siden av et bilde av en bil og et «alkohol forbudt»-skilt. Det står også skrevet at «han drepte en jente».

Det er tvilsomt at banneret var inne på stadion under kampen, men et bilde av det spredte seg seinere i sosiale medier.

Det var i mai 2011 at den da 20 år gamle Marcos Alonso krasjet bestefarens BMW inn i en vegg i nærheten av Real Madrids tidligere treningsanlegg. Det var fem personer i bilen; to kvinner, Alonsos bror Miguel og den tidligere lagkameraten Jaime Navarro.

Alonso spilte for Bolton i England på den tiden, og var hjemme i Madrid etter å ha fått helgefri. De tre skal ha vært ute på byen da de møtte de to kvinnene.

Bilen skal ha kommet over i motsatt kjørefelt på en glatt vei, for deretter å ha veltet og truffet en lav vegg ved inngangen til et parkeringshus.

Den ene kvinnen, som var 19 år gammel, pådro seg alvorlige hodeskader og døde 30 minutter etter at hun ankom sykehuset, skriver engelske BBC. Ifølge de øvrige i bilen brukte hun ikke bilbelte. Den andre kvinnen fikk påvist alvorlige skader i halsen.

Miguel Alonso og Jaime Navarro pådro seg mindre skader, mens Marcos Alonso nærmest kom uskadet fra ulykken.

Alkohol og høy fart

Seinere viste det seg at at Alonso hadde kjørt over fartsgrensa (rundt 113 kilometer i timen i 50-sonen) og i tillegg hadde en promille som var tre ganger høyere enn lovlig.

Spanjolen risikerte fengselsstraff for uaktsomt drap, men slapp unna med en bot på rundt 500 000 kroner, i tillegg til å miste lappen i tre år og fire måneder.

Den Madrid-baserte avisa La Razon skriver at Alonso først risikerte fire års fengsel, før det ble redusert til et år og ni måneder. Til slutt ble det omgjort til en større bot.

Årsaken til straffereduksjonen var ifølge avisa at Alonso betalte familien (foreldrene og broren til offeret) 200 000 euro for «den moralske skaden» han hadde påført dem. Totalt skal Alonso ha gitt familien 500 000 euro (rundt fire millioner kroner).

I tillegg skal det ha vært formildende at Alonso hele tiden tok på seg skylda for ulykken, og samtidig så seg skyldig i alle tiltalepunktene (tre totalt).

Det var også formildende at saken tok så lang tid. Normalt tar liknende saker i Spania et til to år, men i dette tilfellet gikk det fire år. Selv om ulykken skjedde for hele seks år siden, var det først i februar i fjor at venstrebacken fikk dommen.

Klubben etterforsker

Det vites ikke om det faktisk var Tottenham-supportere som laget banneret som ble observert før helgas Premier League-runde, men klubben har bekreftet at saken er under etterforskning.

- Dette banneret viser helt tydelig ekstremt dårlig smak og vi etterforsker hendelsen, sier en talsmann for Spurs til The Times.

- Dersom det viser seg at det er Tottenham-fans, vil saken bli behandlet deretter, legger han til.

Det skal ikke være ulovlig å ha bannere med liknende beskjeder, men klubbene kan selv velge å utestenge supportere som kommer med ondsinnet budskap.

Fotballfamilie

Alonso selv har hatt en litt spesiell fotballkarrière. Han spilte totalt tre sesonger i Bolton fra 2010 til 2013. Seinere spilte han tre sesonger i Fiorentina hvor han var på utlån i Sunderland, før han ble Chelsea-spiller i 2016.

Han har vært en veldig viktig brikke i manager Antonio Contes mannskap og en sterk bidragsyter til at de blå vant Premier League forrige sesong. Alonso har vært målfarlig fra sin venstre vingbackposisjon i Contes 3-4-3-system.

26-åringen kommer fra en familie som har sterke fotballtradisjoner. Bestefaren Marcos Alonso Imaz, eller Marquitos blant venner, spilte åtte år for Real Madrids førstelag. Han var forsvarsspiller og spilte med stjerner som Alfredo Di Stefano og Ferenc Puskas, og vant det gjeste Europa-trofeet fem ganger på rad.

Faren Marcos Alonso Peña spilte også flere sesonger i den spanske toppdivisjonen, blant annet for Atlético Madrid og Barcelona. Han var ving og spilte blant annet med stjerner som Maradona og Gary Lineker. Han var også en gang den dyreste signeringen i spansk fotball, da Barcelona betalte rundt åtte millioner kroner for ham.

Både far og bestefar representerte Spanias landslag, noe sønnen ikke har fått muligheten til ennå. Marcos Alonso fikk bare én kamp for Real Madrids A-lag etter å ha blitt en del av klubben som 12-åring. Karrièren hans tok en uventet vending da han dro til Premier League og Bolton som 19-åring.

Chelsea ga rundt 250 millioner kroner for ham, noe som virket som en høy pris på dét tidspunktet. Det er det nok ingen i London-klubben som angrer på i dag.