Supportere skadd i den voldsomme EM-stormen

Måtte evakuere i Wien da tv-signalene forsvant.

(Dagbladet.no): Det forferdelige uværet i Wien som stoppet tv-sendingene fra semifinalekampen mellom Tyrkia og Tyskland i går, rammet også store mengder supportere som hadde samlet seg i den østerrikske hovedstaden.

Direktesendingen fra Basel gikk i svart tre ganger under den TV 2-sendte fotballkampen, og ifølge rapporter fra Uefa var årsaken at en kraftig storm satte kringkastingssenteret i Wien ut av spill med strømbrudd.

Norske og internasjonale tv-seere fikk en mildt sagt uoversiktlig EM-opplevelse under den høydramatiske semifinaleoppgjøret.

- Dersom du spør meg om et uvær i Wien skal stoppe en kamp i Basel, ville jeg synes det var en merkelig konsekvens, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.no i går kveld.

Nå skal Uefa etterforske hendelsen.

- TV-signalene fra kringkastingssenteret for Tyskland-Tyrkia-kampen ble avbrutt flere ganger grunnet tekniske problemer som nå blir etterforsket, spesielt med tanke på å undersøke effekten av den voldsomme stormen over Wien, het det i en pressemelding fra forbundet i går.

Senteret ble evakuert av hensyn til undersøkelsene like etter midnatt i går kveld, og ifølge BBC var det bare Al-Jazeera og den sveitsiske kanalen SRG som unnslapp signalproblemene.

Kraftig regn, sterk vind og lynnedslag førte også til at supporterområdet der tusenvis av fans så semifinalen på storskjerm måtte evakueres

EVAKUERT: Storskjermen i Wiens Fan Zone ba tilskuerne om å forlate plassen på grunn av den voldsomme stormen som nærmet seg. Foto: AP/SCANPIX
EVAKUERT: Storskjermen i Wiens Fan Zone ba tilskuerne om å forlate plassen på grunn av den voldsomme stormen som nærmet seg. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Myndighetene ga ordre om å stenge området rundt kl. 22.15 da vindstyrken nådde opp mot 100 km/t, noe som tilsvarer full storm.

Ifølge østerriksk politi ble to personer skadet da folk rømte plassen.

Supportere skadd i den voldsomme EM-stormen
TRENGSEL: Minst to mennesker ble skadet da supporterne forsøkte å komme seg vekk fra uværet.
MYE VANN: Det regnet, blåste og lynet slo ned i Wien i natt.
IKKE BARE DRAMA: Tyske fans ville ikke la litt regn ødelegge semifinalefesten.
TATT AV REGNET: Folk måtte rømme fra området da uværet kom.
VÅT OG SLÅTT: En tyrkisk supporter prøver å komme seg til ly.