Supportere ute av kontroll

Noen supportere klarer ikke å styre seg. Da kan det ende slik.

(Dagbladet.no): Andre gode lister? Send inn din topp fem liste til SportMagasinet eller fyll inn skjema på Dagbladet.no/sportmagasinet.

1-2-3-4-5 - her er ukas lista:

1 Cornelius «Neil» Horan, Irland

Den gale, dansende presten: Virkelig galt gikk det under sommer-OL i Aten i 2004. 35 kilometer ut i maratonløpet var Brasils Vanderlei de Lima i tet og på vei mot OL-gull. Da hoppet Neil «Den dansende presten» Horan ut i løypa og overfalt de Lima. På en plakat han bar med seg stod det: «The Grand Prix Priest. Israel fulfillment of prophecy says the Bible, the second coming is near.». En forskremt de Lima mistet teten og gullmedaljen, mens Horan ble tatt av politiet. Irske Horan er vigslet som katolsk prest, og har også danset rundt på banen under det britiske Grand Prix i Formel 1, iført kilt og med en plakat som oppfordret til å lese bibelen.

2 Jimmy Jump, Spania

Komplett sprø: Katalanske Jimmy Jump er fryktet og elsket på verdens idrettsstadioner for sine invaderinger av banen. Mest kjent er stuntet fra EM-finalen i 2004. Jimmy løp ut på banen med et Barcelona-skjerf, som han kastet på Luis Figo. Figo hadde gått fra Barcelona til Real Madrid. Jimmy løp også ut på banen i kampen mellom Villarreal og Arsenal i fjor. Da hadde han med seg en Barcelona-trøye nummer 14 til Thierry Henry. Et år seinere var Henry i Barcelona. Med trøye 14. Jimmy Jump selger sine egne T-skjorter på sin offisielle nettside. Jimmy hevder at målet hans med de spektakulære innløpene er å få verden til å le.

3 Mark Roberts, England

Verdens mest berømte nakenløper: Streaking vil si å løpe naken rundt i full fart på et offentlig sted. Engelske Mark Roberts har gjort streaking til en kunstform. Over 380 ganger har Roberts løpt naken, de aller fleste gangene på store idrettarrangement. Favoritten er fotballkamper, men Mark Roberts får nå beslaglagt passet sitt før store, internasjonale kamper. På merittlista finnes alt fra Super Bowl til årets NHL-start i London. Roberts besøkte Norge i 2005. Han stormet naken ut på Ullevaal under Vålerenga–Fredrikstad. Du husker kanskje Roberts fra Golden Goal på TV2, da han løp naken sammen med Henrik Elvestad i Liverpool.

KOSTET DE LIMA GULLET: Den dansende presten ødela maratonløpet til brasilianske Vanderlei de Lima. Foto: Scanpix/Ap
KOSTET DE LIMA GULLET: Den dansende presten ødela maratonløpet til brasilianske Vanderlei de Lima. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

4 James Miller, USA

The Fan Man i fallskjerm: James «The Fan Man» Miller må ha stått for en av sportsverdenens mest bisarre avbrytelser. Året er 1993, og Evander Holyfield bokser VM-kamp mot Riddick Bowe i Caesars Palace i Las Vegas. To minutter ut i sjuende runde skjer det. I paraglider, med stor propell på ryggen, kommer «The Fan Man» ned fra himmelen, og krasjer inn i ringen. Den gale mannen satte seg fast i tauet på ringen, men ble raskt revet løs av illsinte boksefans. Publikum gikk løs på Miller og regelrett banket ham opp. Seinere krasjet «The Fan Man» inn på fotballkamper i 1994, før han landet på taket til Buckingham Palace i England.

5 Fotballfjolset, Danmark

Stupfull danske dro til dommeren: Den 29-årige dansken ble ingen populær mann etter sitt innfall i Parken i København i juni i år. Kampen mellom Danmark og Sverige sto 3–3 da Sverige fikk straffe to minutter før slutt. Da kokte det over for den danske supporteren. Han stormet banen og ut mot dommeren. Mannen slo, men traff bare så vidt. Kampen ble avbrutt og Danmark ble dømt til å tape 3–0, i tillegg til en bot og kamper uten tilskuere. Fotballfjolset har beklaget og sier at det eneste han husker er at han før kampen skal ha drukket 15-20 enheter alkohol. Han er dømt til 30 dagers betinget fengsel og 40 timers samfunnsstraff.

• Hva er tidenes nedtur i norsk langrenn? Skriv inn din liste, med topp 5!

NUMMER 3: Marks Roberts liker å løpe naken på idrettsarrangementer, her på Ullevaal.
NUMMER 2: Her får Luis Figo et Barcelona-skjerf av Jimmy Jump.
NUMMER 5: Fotballfjolset angrep dommeren da Danmark møtte Sverige i Parken.