Supporterleder: - Ikke gode nyheter

Erling Braut Haalands overgang til Manchester City er potensielt dårlig nytt for konkurrentene, deriblant Liverpool.

KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Erling Braut Haaland skal spille i lyseblått fra og med neste sesong. Foto: Odd ANDERSEN / AFP / NTB
KLAR FOR PREMIER LEAGUE: Erling Braut Haaland skal spille i lyseblått fra og med neste sesong. Foto: Odd ANDERSEN / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nok mange nordmenn som jubler over å få Erling Braut Haaland til Premier League.

Men hva sier rivalen Liverpool, som må se at sin argeste konkurrent har blitt betydelig forsterket før neste sesong:

- I utgangspunktet er det ikke gode nyheter at en konkurrent forsterker seg, men som landsmann må man ønske lykke til med en god overgang.

Det sier Tore Hansen til Dagbladet. Han er daglig leder i den offisielle norske supporterklubben til Liverpool.

Hansen legger ikke skjul på at han gjerne skulle sett Haaland, som er så godt som klar for Manchester City, i en klubb som ikke spiller i Premier League.

- Jeg kunne godt tenk meg å se han i en annen klubb utenfor Premier League, siden vi kjemper om samme tittel. Jeg kunne godt se ham havne i Real Madrid, sier Hansen.

Manchester City har manglet en ren «nummer 9» siden Sergio Agüero begynte å komme på hell med skadeproblemer og til slutt forlot klubben.

FORRIGE SUPERSPISS: Sergio Agüero herjet for Manchester City. Foto: NTB
FORRIGE SUPERSPISS: Sergio Agüero herjet for Manchester City. Foto: NTB Vis mer

- Det er allment kjent at City forsøkte å kjøpe en etablert spiss i fjor og mislyktes med det. At Haaland kommer inn og fyller den plassen, komplimenterer noe av den biten det har vært satt spørsmålstegn ved, sier Hansen.

- Tror du Haaland vil lykkes?

- Han har fysikk og fart og alt som stemmer med den moderne fotballen. Samtidig vil han nok merke at det er en overgang og det blir lagt enda mer press på at han skal spille bra og lykkes. Det kjennetegner alle toppspillere og topplag. Det blir spennende å følge med. Han har alle muligheter, svarer Hansen.

BEKREFTET: Dagbladets kommentator Esten O. Sæther mener Erling Braut Haalands overgang til Manchester City er den største norske overgangen noensinne. Foto: Scanpix Vis mer

Avventer

En skulle tro at rivalens nerver er godt tegn for Manchester City, men den norske supporterklubbens talsmann, Ole Fuglestad, vil ikke juble helt ennå.

Fuglestad, som selv er Bryne-mann, vil helst avvente en endelig bekreftelse før han slapper helt av. Han påpeker at klubben har sagt de er enige med Dortmund, men at noe jobb gjenstår.

- Jeg tror ikke de hadde gått ut som nå nå hvis det ikke var aktuelt. Det hadde bare vært pinlig hvis det ikke ble noe av, men det er tross alt Manchester City og fotball. Her kan alt skje, men det virker 90-95 prosent sikkert nå, sier Fulgestad til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Jeg skal ta et standpunkt til overgangen når det er aktuelt. Det har vært mange rykter med spillere som aldri har vært aktuelle. Det er et sirkus av agenter og spillere med en egen agenda.

- Men City hadde neppe gått ut som nå hvis det ikke var i boks?

- Ja, og Pep (Guardiola) sa selv i dag at Erling var klar uten å si at han var klar. Det var morsomt. Jeg så hvordan han gliste, han hadde så lyst til å si det ...

Du kan se episoden med Pep her:

HAALAND: Pep Guardiola måtte svare på spørsmål om ryktene rundt Erling Braut Haaland. Video: SNTV / Rødt Kort. Vis mer

Full kontroll

Den norske landslagssjefen Ståle Solbakken har troa på at Team Haaland har gjort et klokt valg med å gå til Manchester City:

- Erling og hans team har gjort gode valg hele tida og har hatt kjempesuksess med sine valg. Det er ingenting som tyder på at dette ikke blir en ny suksess, sier landslagssjef Ståle Solbakken til Dagbladet, som påpeker at klubbvalget til Haaland har lite å si for landslaget.

Fuglestad er også fornøyd med at det kommer spisser inn døra på Etihad. De har også signert Julián Álvarez fra Argentina.

- Pep elsker jo spisser, og jeg har etterlyst det i flere år. Men så har det også vært problemer med penger. Det er nok mange supporter som vil le, men City har også et budsjett å forholde seg til. Samtidig har det ikke vært rette spisser tilgjengelig. Nå har City vært heldige og har fått Haaland til en pris som er langt under markedsprisen, sier Fulgestad.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer