<b>DRO TILBAKE:</b> Den russiske supporterlederen Aleksandr Sjprygin holder et flagg i det han ankommer flyplassen i Moskva etter å ha blitt kastet ut av Frankrike. I går var han tilbake. Foto: AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV / NTB Scanpix
<b>DRO TILBAKE:</b> Den russiske supporterlederen Aleksandr Sjprygin holder et flagg i det han ankommer flyplassen i Moskva etter å ha blitt kastet ut av Frankrike. I går var han tilbake. Foto: AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV / NTB ScanpixVis mer

Supporterleder la ut skrytebilde av at han var tilbake i EM. Like etterpå ble han pågrepet igjen

Aleksandr Sjprygin sendes ut på nytt.

(Dagbladet): Den russiske supporterlederen Aleksandr Sjprygin ble i går pågrepet i Frankrike, bare dager etter at han ble utvist på grunn av volden som har rystet landet under EM.

Kort tid før han ble pågrepet skrøt Sjprygin av at han var tilbake i landet på sosiale medier. Han la blant annet ut et bilde av seg seg utenfor stadion i Toulouse før kampen mellom Russland og Wales.

Han ringte også nyhetsbyrået AFP fra stadion hvor han hadde følgende melding:

- Jeg er på kampen, og jeg har billett.

Det er uvisst om bildet han la ut på sosiale medier hadde noen direkte tilknytning til at han ble arrestert, men særlig lurt var det nok ikke.

Planlagt

For tre dager siden kom meldingen om at den sterkt høyreorienterte supporterlederen hadde ankommet Moskva sammen med 19 andre supportere. Han fortalte allerede da at han hadde planer om å returnere til EM.

Han foralte i går at Schengen-visumet hans ikke hadde blitt trukket og alle stemplene fortsatt var der. Så han mente derfor at han kunne oppholde seg lovlig i EU.

Det synet delte ikke franske myndigheter.

Blir sendt ut

Franske L'Equipe melder i dag at Sjprygin «svært sannsynlig» vil bli sendt ut av landet, ifølge politikilder. Seint i går kveld var Sjprygin fortsatt i varetekt.

Sjprygin jobber for den russiske parlamentarikeren Igor Lebedev og sitter i kommisjonen som planlegger fotball-VM i Russland i 2018, skriver NTB. Han er tidligere blitt fotografert mens han gjør nazihilsen.

Totalt 557 voldelige fotballsupportere er pågrepet så langt i EM, ifølge Frankrikes innenriksminister.

21 fotballpøbler er satt i fengsel, mens seks andre har fått betingede fengselsstraffer, ifølge den franske regjeringen. Ytterligere 25 er blitt utvist, skriver NTB.