UNDER PRESS:Köln og Ståle Solbakken er under press etter en rekke dårlige resultater. Nå krever fansen at formen bedrer seg. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
UNDER PRESS:Köln og Ståle Solbakken er under press etter en rekke dårlige resultater. Nå krever fansen at formen bedrer seg. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZVis mer

Supporterleder mener Solbakken er rett mann for Köln

Men flere er kritiske til nordmannens taktikk.

(Dagbladet): Ståle Solbakken er under stort press i tyske Köln etter fem tap på de seks siste kampene.

Flere medier har spekulert i at nordmannen snart kan være ferdig i Tyskland - men i dag gikk klubben ut og sa at de har full tillit til treneren sin.

- Solbakken har vår fulle tillit, og det vet han, sa Kölns daglige leder, Claus Horstmann.

Supporterne splittet Lørdag tapte laget 0-2 mot Bayer Leverkusen, og stadig flere supportere begynner å miste troen på at Solbakken er rett menn for det tyske laget.

- Supporterne er splittet, men stadig flere uttrykker misnøye. Det samme ser ut til å gjelde blant spillerne. Ingen liker å tape, og spesielt spillesystemet til Solbakken er noe fansen ikke liker, sier supporterleder Daniel Neuhöfer til Dagbladet.

Neuhöfer er styremedlem i Fan-Projekt 1. FC Köln, en av Tysklands største supporterorganisasjoner. De er 7500 medlemmer som danner kjernen blant de 50 000 som møter opp på Rhein Energie Stadion i Köln.

- Han har en spillestil som mange ikke er vant til i Tyskland. Fansen er kritiske til at for mange baller blir slått inn i midten på midtbanen og at laget er altfor svake defensivt. Det er mange supportere som liker Solbakken og han har gjort mye bra. Men det holder ikke så lenge klubben fortsetter å tape, sier Neuhöfer.

- Tror på Solbakken Neuhöfer tror likevel at Solbakken får ro til å snu ned negative trenden.

FANSEN ER IKKE FORNØYD: Köln-fansen venter på seier. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
FANSEN ER IKKE FORNØYD: Köln-fansen venter på seier. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer

- Horstmann er en ryddig fyr, og da han sier at Solbakken sitter trygt, så stemmer nok det, sier Neuhöfer.

- Flere fans viser misnøye på diverse forum og på Facebook. Personlig tror jeg Solbakken klarer seg. Klubben har hatt for mange trenere de siste åra, og jeg tror han er rett mann til å bygge opp et sterkt lag, fortsetter han.

FC Köln har hatt 14 trenere de siste 10 år. Bare det siste året har de hatt tre forskjellige.

Med 24 poeng på 23 kamper er klubben plassert som nummer 14 av 18 lag i Bundesligaen. Det er fire poeng ned til nedrykksstreken.