Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mamadou Sakho:

Supporterleder om Sakho: - Best for alle at han forlater klubben

Har ikke spilt for Liverpool siden april.

PÅ VEI UT: Det har ikke akkurat manglet på kontroverser rundt Mamadou Sakho i Liverpool. Foto: NTB Scanpix
PÅ VEI UT: Det har ikke akkurat manglet på kontroverser rundt Mamadou Sakho i Liverpool. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mamadou Sakho prater ut om regelbruddet i sommer.

I fjor sommer ble franskmannen sendt hjem fra lagets USA-turné etter gjentatte ganger å ha brutt klubbreglementet.

Først kom 26-åringen for sent til avreise til USA, dermed dukket han ikke opp på en restitusjonsøkt, og var seint ute til et fellesmåltid.

I et ferskt intervju med den franske TV-kanalen Canal Football Club åpner forsvarsspilleren seg om det som har skjedd.

- Det er sant at jeg dukket opp seint. Det var en regel som jeg burde vært klar over. Jeg ser ikke på meg selv i det hele tatt som en som hever seg over reglene, jeg respekterer alle, sier Sakho i intervjuet ifølge Liverpool Echo.

- Jeg betalte boten, jeg fikk sanksjoner og jeg ba om unnskyldning til mine lagkamerater og manageren, sier han.

Testet positivt for doping

Dette var ikke første gang den tidligere PSG-kapteinen havnet i negativt søkelys.

I mars i fjor sprakk nyheten om at Mamadou Sakho hadde testet positivt for et fettforbrennende stoff. Dopingtesten ble tatt etter 1-1 kampen borte mot Manchester United i Europa League 17. mars. UEFA utestengte deretter Sakho i 30 dager, før forbundet bestemte seg for å frifinne ham. Dette førte til spilleren mistet både Europaliga-finalen og EM-sluttspillet.

Forholdet mellom Klopp og Sakho har siden sommeren tilsynelatende vært kjølig. Han har ikke spilt en eneste kamp for førstelaget siden april. Om hans nåværende situasjon uttalte franskmannen følgende:

- Jeg jobber hardt, og har sjansen til å trene med reservelaget. Det gjør at jeg kan opprettholde formen. I tillegg til det har jeg min personlige trener. Så jeg jobber hardt for å beholde toppformen, sier han.

Kritiserte Klopp

Kontroversene stoppet ikke med det første. I september i fjor gikk han ut på Snapchat og hevdet at Jürgen Klopp og Liverpools støtteapparat holdt tilbake informasjon.

- Det er nå tre uker siden jeg ble friskmeldt og klar til kamp. Jeg er ferdig med opptreningen, men jeg får ikke lov til å spille for andrelaget en gang. Og jeg får ikke vite hvorfor, skrev han på Snapchat.

Sakho har også tidligere vært i søkelyset for å ha forlatt Anfield i sinne etter å ha blitt utelatt fra kamptroppen mot Everton i september 2014.

Det forventes at midtstopperen vil forlate klubben før overgangsvinduet stenger tirsdag. Ifølge Liverpool Echo er Merseyside-klubben bare interessert i å gjøre en permanent avtale, og er motvillige til å la spilleren gå på lån med mindre alle andre muligheter er oppbrukt.

- Det er synd

Torbjørn Flatin, ansvarlig redaktør i liverpool.no og supportermagsinet «The Kopite» legger ikke skjul på at han synes hele situasjonen er trist.

- Det er synd, da han i utgangspunktet var godt likt. Det er tydelig at det har vært fullstendig krasj mellom han og Klopp. Det starta nok i forbindelse med dopingsaken da han ikke meldte i fra til klubben om hva han hadde tatt, som førte til et tillitsbrudd. Man kan selvsagt ikke akseptere det. Det er etter alles beste interesse at han forlater klubben, selv om han på slutten ble en kultfigur, sier Flatin til Dagbladet.

Før han fortsetter:

- Det blir feil for alle, særlig når ikke manageren ønsker å jobbe med han. Sakho hadde en god forrige sesong og ga alltid det han hadde. Vi ønsker han selvsagt lykke til og håper at han finner seg en fin klubb, avslutter han.

Ikke uventet vil Sakho med all sannsynlighet forlate klubben i nærmeste framtid. Swansea, Southampton og Crystal Palace skal alle være interesserte i å signere stopperen, ifølge Liverpool Echo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling