SLITER: Manchester United og levert en solid sesongstart - men kaptein Wayne Rooney har ikke blomstret i høst. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Manchester United og levert en solid sesongstart - men kaptein Wayne Rooney har ikke blomstret i høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Supporterleder om United-kaptein: - Rooney er blitt et problem

Skrekktall i Manchester-derby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Manchester United-kaptein Wayne Rooney rundet 30 år lørdag - men etter 0-0-kampen mot byrival Mancester City i går var det få lovord om jubilanten.

Statistikken fra kampen viste skrekkelige tall:

• Null avslutninger på mål.
• Traff på 55 prosent av pasningene
• Vant 37 prosent av duellene.
• Mistet ballen 28 ganger.

- Statistikk tenker jeg ikke så mye på. Men når det er sagt, så har Wayne Rooney framstått som en av Manchester Uniteds dårligste spillere denne sesongen. Det er blitt et problem, sier Dag Langerød, ansvarlig redaktør i United.no, til Dagbladet.

Rooney står med to scoringer på de ni Premier League-kampene han har spilt. I hver kamp United-kapteinen har startet, har han vært på banen i samtlige minutter.

- Drittlei United-manager Louis van Gaal var ordknapp etter kampen i går:

Premier League:

Manchester C. 10 7 1 2 24 - 8 22
Arsenal 10 7 1 2 18 - 8 22
West Ham 10 6 2 2 22 - 13 20
Manchester U. 10 6 2 2 15 - 8 20
Leicester 10 5 4 1 20 - 17 19
Tottenham 10 4 5 1 16 - 8 17
Crystal Palace 10 5 0 5 12 - 11 15
Southampton 10 3 5 2 16 - 13 14
Liverpool 10 3 5 2 9 - 11 14
West Bromw. 10 4 2 4 8 - 11 14
Everton 10 3 4 3 13 - 13 13
Swansea 10 3 4 3 12 - 12 13
Watford 10 3 4 3 8 - 10 13
Stoke 10 3 3 4 9 - 12 12
Chelsea 10 3 2 5 15 - 19 11
Norwich 10 2 3 5 14 - 21 9
Bournemouth 10 2 2 6 12 - 22 8
Sunderland 10 1 3 6 11 - 19 6
Newcastle 10 1 3 6 12 - 22 6
Aston Villa 10 1 1 8 9 - 17 4

- Jeg må snakke om Rooney hver uke. Hvorfor det? sa van Gaal ifølge The Guardian.

Da journalister påpekte hvor liten påvirkning Rooney hadde i kampen, svarte manageren:

- Da må du skrive det selv. Det er din mening. Jeg kommer ikke til å svare mer på spørsmål om Wayne Rooney. Jeg er drittlei de spørsmålene.

Redaktør Langerød mener Rooney har vist en nedadgående kurve over lengre tid.

- Rooney er en klubblegende, har vunnet ligaen flere ganger og tatt klubben til topps i Champions League. De siste åra har kurven og nivået falt drastisk. Det store problemet er at Louis van Gaal insisterer på å bruke han. Min mening er at de beste spillerne skal være på banen, sier Langerød.

Fakta:

Navn: Wayne Rooney
Født: 24. oktober 1985 (i Liverpool) Nasjonalitet: Engelsk
Yrke: Fotballspiller
Posisjon: Spiss
Klubb: Manchester United

Kamper/mål i United: 349/172 Landskamper/mål: 107/50

- Hva bør van Gaal gjøre?

- Klubben har ikke så mange alternativer. Men det finnes andre muligheter. Spesielt med Anthony Martial som er lett å dytte fram i en spissrolle. I tillegg er det spillere som Jesse Lingard og Mata som kan brukes i rollene offensivt. United er en klubb som hele tida ønsker å ha verdens beste spillere - og akkurat nå er ikke Rooney i den kategorien. Hans bidrag på banen er ikke godt nok, sier Langerød.

Uforståelig - Hva tenker du om Rooneys rolle som kaptein?

- Det er en riktig mann å ha som kaptein. I garderoben er han viktig for klubben og Rooneys peptalk i garderoben skal ha inspirert ved flere anledninger. Men akkurat nå er han ikke god nok for startelleveren. Det kan være riktig at han er kaptein, men spørsmålet er om han bør spille hele tida, sier United-redaktøren.

- Hva tror du om framtida til Rooney?

- Det er jo en diskusjon om han er ferdig på toppnivå. Jeg håper vi ser mer av han, men for hver kamp som går blir jeg mer usikker. Sånn har det vært i hele 2015. Jeg synes han slurver i både pasninger og touch. Hadde Rooney vært på sitt beste, ville United ledet Premier League nå. Det Rooney driver med nå er nesten uforståelig. Hadde United hatt to angripere av kvaliteten til Martial, tror jeg United ville vært et mesterlag.

UNITED-REDAKTØR: Dag Langerød i United.no.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
UNITED-REDAKTØR: Dag Langerød i United.no. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

- Hvorfor får Rooney så mye spilletid?

- Van Gaal har sagt at han vil spille med lagkapteinen. Samtidig er Rooney sentral i garderoben og han er en spiller mange har respekt for. Det kan hende manageren er redd for at Rooney-vraking kan skape irritasjon i troppen. Blant fansen er det blitt en krangel internt. Noen er positive til Rooney, men andre hater at han får så mye spilletid, sier Langerød.

Klarer ikke forsvare - Blir Rooney plassert på benken i neste kamp?

- Da blir jeg sjokkert. Jeg tror han fortsatt får sjansen. Min mening er at han ikke har vært god i år - og da hjelper det ikke å være en legende, sier Langerød.

- Hvordan forklarer du Rooneys svake form?

- Når du slår gjennom som 16-åring og er Englands beste spiller som 18-åring, da kan kanskje det forklare en formsvikt 12 år seinere. Jeg vet rett og slett ikke hvorfor. Han har opplevd mye. For alt vi vet så kan Rooney være fantastisk på trening og vise kvaliter der som van Gaal liker. Men i kamp har han ikke levert. Jeg klarer ikke å forsvare Rooney slik han har spilt denne sesongen, sier Langerød.

0-0-kampen på Old Trafford i går ble ingen festforestilling - men etter kampen samlet Rooney flere av lagkameratene til 30-årslag.

Rooney hadde bedt inn til feiring på Hilton Hotel i Liverpool. På gjestelista var flere kjente navn, skriver Daily Mail.

Chris Smalling, Phil Jones, Michael Carrick, Ashley Young var blant spillerne tilstede. Det samme var tidligere lagkamerater som Wes Brown, Darren Fletcher og Jonny Evans.

Manager van Gaal var ikke på plass - men valgte heller en middag på kinesisk restaurant med kona Truus.

Manchester United møter Middlesbrough hjemme i ligacupen onsdag. Lørdag venter Crystal Palace på bortebane i Premier League.

TILLIT: Wayne Rooney og manager Louis van Gaal. Foto: Reuters / Lee Smith
TILLIT: Wayne Rooney og manager Louis van Gaal. Foto: Reuters / Lee Smith Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer