Supportermøte mot Røkke

LONDON (Dagbladet): - Under lørdagens sesongåpning på Selhurst Park blir vi sittende til Kjell Inge Røkke eller Bjørn Rune Gjelsten kommer og forklarer seg, sier formannen i Wimbledons supporterklubb, Kris Stewart.

I går møtte 300 supportere fra WISA (Wimbledon Independent Supporters Association) i Wimbledon samfunnshus. Det var bare plass til 200 inne i lokalet, 100 måtte stå på fortauet utenfor og lytte til talerne.

- Hva vil du si til Røkke hvis han kommer?

- Jeg vil si at vi ikke vil følge klubben til Milton Keynes. Vi regner flyttingen som er rent tjuveri. Dette er en London-klubb og vi mistenker Røkke og Gjelsten for bare å være interessert i penger. De har solgt unna gode spillere, de får et gratis stadion i Milton Keynes og andre økonomiske fordeler og vil kvitte seg med klubben.

Flere av talerne viste til et intervju i TV2 med Kjell Inge Røkke i «Sommerøya» 29. juni, hvor han viser den største forakt for klubben han eier.

Venter på FA

Wimbledon-fansen er sjokkert over at Røkke, som eier 80 prosent av aksjene, kan vise slik forakt for sin egen klubb. De har lyst til å si ham noen sannhetsord hvis han tør å møte dem.

Tilhengerklubben har skrevet til FA og til FIFA og bedt dem gripe inn mot nordmennene og deres styreformann Charles Koppel.

- Vi har fått beskjed fra FA at de ikke vil ta stilling til salget før de har hørt hva tilhengerne mener. Deres første møte er 16. august, de vil ikke fortelle oss hvor det holdes, men vi skal forsøke å finne ut hvor og stille opp utenfor med våre bannere, forklarer Stewart. Hvis Røkke tvinger gjennom et salg uten å få det godkjent av FA, kan klubben bli utestengt fra 1. divisjon, forklarer Stewart.

Noen av bannerne er allerede klare og vil bli brukt på lørdag. På en, av dem står det «Club Killers» og det er en hilsen til Røkke, Gjelsten og Koppel.

Aksjoner

WISA er den største tilhenger-gruppa med 500 medlemmer, som nå regner med å få mange flere. De skal gjennomføre systematiske aksjoner for å redde klubben, og oppfordrer også norske Wimbledon-fans til å støtte dem. De regner med at det kan bli en langvarig strid, men Wimbledon-tilhengerne gir ikke opp uten kamp.

<B>SINT PÅ NORDMENN:</B> Wimbledon-fansen holdt medlemsmøte i går og tordnet mot de norske klubbeierne Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten.