Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Supporterne advarer mot Brenne og Knarvik

11 spørsmål til Plankehaugen og Blåhvalene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Cupfinalen direkte på Dagbladet.no: FFK - Sandefjord søndag kl. 13.15

(Dagbladet.no): Nervene står ikke i høyspenn ennå, det er to døgn igjen til cupfinalen mellom Fredrikstad og Sandefjord på Ullevaal.

Dagbladet.no har sendt ut 11 spørsmål til supporterne før finalen. Svarene avslører at Simen Brenne og Tommy Knarvik er de to spillerne fansen håper pakkes best inn av eget lag.

For Rune Moe Arnesen, supporterleder i Blåhvalene, er cupfinalen bare glede for laget som seinest i fjor spilte i 1. divisjon.

- Noen spør om jeg gruer meg, men det gjør jeg ikke i det hele tatt. En cupfinale er bare en bonus for oss, det er bare artig. Vinner vi så er vi cupmestere, taper vi så er vi i finalen, sier Arnesen til Dagbladet.no.

Fester i Saras telt og på Rockefeller

Sandefjordingene fester i Saras telt i Oslo sentrum fra lørdag formiddag. Fredrikstad-fansen har leid Rockefeller, og melder om et snart utsolgt festlokale.

Oslofolk trenger ikke å bekymre seg for supporterslåssing på by\'n lørdag.

image: Supporterne advarer mot Brenne og Knarvik

- Det er absolutt ikke noe fiendskap, sier Arnesen.

- Vi har ikke noe utestående med noen andre fans, det hadde gått greit uansett hvem vi hadde møtt, sier Plankehaugen-leder Lars Thoresen til Dagbladet.no.

Festivitas blir det uansett resultat søndag.

- Jeg er bare utålmodig etter å komme i gang med kampen, og så skal det bli en fest. I hvert fall før kampen, sier Thorsesen.Elleve spørsmål til hver av supporterklubbene:

1 Hvor viktig er en cupfinaleseier for ditt lag?

Plankehaugen: - Med seier i cupfinalen blir det europacup til året. Det er viktig for en klubb med ambisjoner, og ikke minst som en gulrot for spillerne. Dessuten betyr en seier mye for entusiasmen i Fredrikstad. Ikke bare den umiddelbare entusiasmen som fører til mye jobbfravær i Fredrikstad på mandag, men også i form av optimisme før neste sesong.

Blåhvalene: - En cupfinale er en ren bonus etter vi sikra videre tippeligaspill, men når vi først har kommet dit er det klart at en seier hadde vært fint. En UEFA-cup kvalkamp som åpningskamp på den nye stadion til neste sommer hadde ikke vært så dumt..

2 Er sesongen vellykket uten seier søndag?

FEST HELE HELGEN: Med seier på Ullevaal skal cupfinalen feires også i Fredrikstad søndag. Alle foto: Scanpix
FEST HELE HELGEN: Med seier på Ullevaal skal cupfinalen feires også i Fredrikstad søndag. Alle foto: Scanpix Vis mer

Plankehaugen: - Bare delvis. Ambisjonene var større enn bånnstrid til siste serierunde denne sesongen, så en cupseier betyr mye! Dessuten blir festen på søndag veldig mye morsommere om vi vinner.

Blåhvalene: - Sesongen er vellykket uansett utfall. Vi har sikret plassen i tippaligaen og overrasket alle med god offensiv fotball.

3 Hvem vinner kampen på tribunen, og hvorfor?

Plankehaugen: - Fredrikstadfolk pleier å være flinke til å gi lyd fra seg på bortebane, så jeg har nok mest trua på oss i rødt og hvitt. På en cupfinale tar nok alle ut litt ekstra. Men om Sandefjord skulle være så frekke å ta ledelsen, kan det fort bli jevnt også på tribunen.

Blåhvalene: - Det kan bli veldig jevnt tror jeg. Tror nok gjengen til det laget som får først mål kan bli litt mer høyrøstet.

4 Hva blir resultatet på Ullevaal søndag?

Plankehaugen: - 3-2 til Fredrikstad.

Blåhvalene: - Det blir 3-1 til SF.

5 Hvem blir matchvinner?

Plankehaugen: - Toth eller Brenne.

Blåhvalene: - Adriano blir matchvinner.

6 Hvem er ditt lags beste spiller?

Plankehaugen: - Vi har mange gode spillere, men Simen Brenne er definitivt formspilleren for tiden. På søndag treffer han nok også mellom stengene og ikke bare stengene. Han har spart et par skåringer til cupfinalen.

Blåhvalene: - Tommy Knarvik er uten tvil den beste på SF.

7 Hvem frykter du mest på motstandernes lag?

Plankehaugen: - Tegström har vist at han har et stort skåringsrepertoar, men jeg tror det er vel så viktig å få Tommy Knarvik ut av kampen.

Blåhvalene: - Frykter vel i grunn ingen, men Simen Brenne er en god og målfarlig spiller.

8 Glad for at Tom Henning Øvrebø dømmer?

Plankehaugen: - Øvrebø er stort sett en ålreit fyr når han ikke gir rødt kort til feil spillere. Han er nok Norges beste dommer sammen med Terje Hauge. Sånn sett skulle finalen være i trygge hender. Nå som jeg har skrytt litt av ham, gjør han vel en eller annen generaltabbe som avgjør kampen...

Blåhvalene: - Øvrebø er den beste dommeren i landet etter min mening, så vi kunne vel ikke bedt om en bedre dommer. Han dømte også oprykkskampen i fjor mot Moss, så vi har gode minner fra at han dømmer viktige kamper.

9 Hvor fornøyd er du med ditt lags trener?

Plankehaugen: - Eggen har betydd mye for FFKs opptur, men vi har alltid surra litt for mye bakover på banen til at det blir en sekser på terningen. Så han må nok ta til takke med en femmer, under forutsetning av at vi vinner cupfinalen.

Blåhvalene: - Thodesen har gjort en fantastisk jobb med Sandefjord. Med de begrensa midlene han har fått å jobbe med har han virkelig gjort en bra jobb.

10 Hvilke spillere trenger ditt lag før neste sesong?

Plankehaugen: - Sjevtsjenko briljerer ikke altfor mye for Chelsea, så han kunne vel trenge et miljøskifte. Vi kunne nemlig trengt en notorisk målskårer. Tegström kunne kanskje vært noe - i det minste litt mer realistisk. Og vi er litt tynt besatt i de bakre rekker. Vi må ofte bruke en av de viktigste midtbanespillerne våre som back når det er skader og suspensjoner i backrekka. Det er ikke en holdbar situasjon.

Blåhvalene: - Vi trenger i allefall en venstreback. Tom Kristoffersen har gjort en kjempe jobb, men vi må ha en erstatter for han når han ikke kan spille. Har ikke noen spesiell plass jeg vil ha inn noen spiller, men om vi får inn en som går rett inn på laget blir jeg ikke lei meg.

11 Hva er et naturlig mål for laget ditt i 2007?

Plankehaugen: - Vi bør kunne lukte på medalje i serien til året. Veien fra åttendeplass til medaljestriden er ikke skremmende lang. Og det hadde vært ille moro å slå et par lekelag fra Færøyene, Island eller svensk førstedivisjon for så å møte et engelsk storlag i UEFA-cupen på nye Fredrikstad Stadion.

Blåhvalene: - Målet for neste sesong er å ikke være med i nedrykkskampen. Det hadde vært deilig å ikke sitte med hjerte i halsen helt fram til november. Vinner vi finalen må det vel være et mål og komme gjennom UEFA-cup kvalet.

Debatt:  Gleder du deg til cupfinalen søndag?

FORNØYD UANSETT RESULTAT: Sandefjord-supporterne legger ikke akkurat press på spillerne sine. Det kan slå begge veier.
FFKS BESTE: Blåhvalene håper Simen Brenne blir passet godt på.
SENTRAL I SANDEFJORD: FFK-fansen er trygge på at Tommy Knarvik ikke får briljere på Ullevaal-gresset søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!