NY: Brasils nye Fred har en god jobb å gjøre med å bedre sitt navns rykte. Foto: AP Photo/Silvia Izquierdo
NY: Brasils nye Fred har en god jobb å gjøre med å bedre sitt navns rykte. Foto: AP Photo/Silvia IzquierdoVis mer

Supporterne buet på det de trodde var VM-syndebukken. Så viste det seg at Brasil har fått en ny Fred

Kjip debut for 22-åringen.

(Dagbladet): Den brasilianske targetspissen Fred fikk noe overraskende den store oppgaven med å skyte Brasil til VM-gull på hjemmebane i fjor sommer, men mislyktes totalt som vertsnasjonens spydspiss.

Utover i mesterskapet ble den tidligere Lyon-spissen utpekt som en syndebukk og ble pepet ut på sidelinjen. Han ble personifikasjonen på Brasils fiasko på hjemmebane.

- Ingen enkeltpersoner er ansvarlig. Det var ikke bare min feil, sa Fred den gang.

Til slutt orket ikke 31-åringen mer og erklærte at han var ferdig på landslaget. Det var de brasilianske supporterne godt fornøyd.

Feil Fred Men i vennskapskampen mot Mexico ble plutselig Freds navn ropt opp da speakeren presenterte navnene i Brasils startoppstilling. At Neymar startet på benken, var ille nok. At Fred plutselig var tilbake, var enda verre.

Derfor begynte Brasil-fansen å pipe og bue da Freds navn ble presentert, ifølge The Guardian. Problemet var bare at buet på feil Fred.

Dette var nemlig debuten til Sjakthar Donetsk-spilleren Fred. Han er 22 år, har spilt i Ukraina siden 2013, er lite kjent hos det brasilianske folk og gjorde altså sin debut på landslaget.

Hans fulle navn er for øvrig Frederico Rodrigues de Paula Santos, mens VM-syndebukken Fred (31) egentlig heter Frederico Chaves Guedes.

DEN NYE FRED: Mens Neymar satt på benken, fikk den nye Fred debuterte for Brasil. Foto: Photo by Vanessa Carvalho / Brazil Photo Press / Pacific Press
DEN NYE FRED: Mens Neymar satt på benken, fikk den nye Fred debuterte for Brasil. Foto: Photo by Vanessa Carvalho / Brazil Photo Press / Pacific Press Vis mer

Det første møtet med Brasi-fansen var neppe noen drøm, all den tid han ble møtt med pipekonsert.

Copa America Den nye Fred har en jobb å gjøre med å omgjøre de negative assosiasjonene til navnet hans til positive assosiasjoner. Det kan han klare med gode prestasjoner i Copa America.

Der har Fred og Brasil havnet i gruppe C, sammen med Colombia, Peru og Venzuela. De åpner mesterskapet mot Peru i morgen kveld.

Konkurransen er imidlertid tøff. I gruppe B er gode lag som Argentina, Uruguay, Paraguay og Jamaica med, mens Chile, Mexico, Ecuador og Bolivia utgjør lagene i gruppe A.

Brasil vant for øvrig treningskampen hvor Fred debuterte 2-0 etter scoringer av Diego Tardelli og Phillipe Coutinho.

DEN GAMLE FRED: Fred (31) ble utpekt som syndebukk i VM på hjemmebane i 2014. Foto: Osvaldo Aguilar/ Mexsport/ Fotoarena/Sipa USA
DEN GAMLE FRED: Fred (31) ble utpekt som syndebukk i VM på hjemmebane i 2014. Foto: Osvaldo Aguilar/ Mexsport/ Fotoarena/Sipa USA Vis mer