Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Supporterne motiverte oss

Mexico hevet seg og vant mot Iran.

(Dagbladet.no:) Mexico - Iran 3-1. Grønntrøyene sparket seg til VM på imponerende vis, og scoret flere mål enn noe annet lag i verden. El Tricolor scoret 67 ganger løpet av kvaliken, noe som ga et snitt på 3,7 mål per kamp.

Mexico - som ligger på 4. plass på FIFA-rankingen - skapte ikke veldig mye mot Iran søndag kveld, men punkterte kampen med to raske scoringer i 2. omgang.

De hadde stort sett kontroll på Iran, men gjorde ikke mer enn de var nødt til for å vinne.

Iran startet friskest

Iran åpnet friskest på Franken-Stadion i Nürnberg. Mexikanerne brukte lang tid på å bygge opp angrepene sine, og rødtrøyene fra Iran kom seg derfor på rett side med mange nok folk.

Og når de angrep, satte de stor fart framover.

Etter 12 minutter viste både Vahid Hashemian og Mexico-keeper Oswaldo Sanchez stor klasse. Hashemian plasserte en heading nede ved stolperota, men Sanchez var våken, kastet seg og slo ballen til corner.

Mexico skapte et par ålreite sjanser, men manglet som regel det lille ekstra. Da de tok ledelsen etter en snau halvtime manglet de ikke noen ting.

TO MÅL: Omar Bravo scorer her sitt andre mål. Foto: REUTERS
TO MÅL: Omar Bravo scorer her sitt andre mål. Foto: REUTERS Vis mer

Pavel Pardo slo et frispark fra sida inn i feltet, og Guillermo Franco stusset ballen videre. Omar Bravo bredsidet ballen kontrollert i mål fra tre meter, helt upresset.

Ørkenreven skadet

Mexico klarte ikke holde på ledelsen i mer enn sju minutter. Sanchez måtte gi retur på en heading fra Rahman Rezaei, og Yahya Golmohammadi fikk ei tå på ballen og scoret fra fem meter i kaoset som oppsto.

- Spillerne virket nervøse i 1. omgang. Vi hadde lite ballinnehav, men dette bedret seg etter hvilen. Nettopp på grunn av mer ballinnehav vant vi kampen, sier Mexico-trener Ricardo Lavolpe ifølge nyhetsbyrået AP.

Bare noen minutter etter pause måtte skuffede Mexico-fans se at Jared Borgetti hinket av banen med en skade. Borgetti, som kalles El Zorro del Desierto (ørkenreven), puttet 14 av målene i VM-kvaliken.

Likevel var det Mexico som startet best i 2. omgang. De presset Iran langt tilbake på banen, men som i de første 45 minuttene slet de med å komme seg til store sjanser.

De kunne og burde fått en stor sjanse da Rafael Marquez ble løpt overende i feltet av målscorer Golmohammadi, men dommer Roberto Rosetti vinket spillet videre.

Bravo igjen

- Supporterne motiverte oss

Det var innbytteren Zinha som sto bak punkteringen av kampen.

Først spilte han Bravo fri i midten, etter to grove feil av Iran-forsvaret. Bravo gjorde ingen feil alene med keeper, som skled litt, og scoret sitt andre mål for kvelden.

Noen minutter etter spilte Zinha ballen ut til høyre, og løp deretter inn i feltet. Mario Mendez slo et flott innlegg, og Zinha stanget ballen i mål.

Dermed gikk lufta litt ut av Iran, og Mexico kontrollerte på autopilot ut kampen.

- Tilskuerne motiverte oss. Takket være dem klarte vi å heve oss, sier Lavolpe til meksikansk tv, ifølge Reuters.

Debatt

Hva synes du om Mexicos åpningskamp?

UTLIKNET: Irans Yahya Golmohammadi tuppet inn utlikningen i 1. omgang, men så slo Mexico tilbake.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling