Supporterne reiser for 60 millioner

Nordmenn bruker nær 60 millioner kroner på å få oppleve sine engelske favorittlag. De tre største reisebyråene regner med å sende over ni tusen nordmenn denne sesongen.

Indre Østfold Reisebyrå regner med å sende 2500 fans til England - 1500- 1600 til Manchester.

- Vi samarbeider med supporterklubben til United, og er agent for klubben. Dermed har vi 130 billetter til hver hjemmekamp. Prisen på en fotballtur inkludert transport, billett og omvisning ligger på rundt 5500 kroner, sier Tore Hollung i Indre Østfold Reisebyrå til Dagbladet.

Mange byer

I løpet av sesongen skal byrået arrangere 18 turer til byen.

- Vi setter også opp fellesturer til London, Liverpool, Leeds, Newcastle og Blackburn.

Event Travel har turer og billetter til alle klubber i England.

- I løpet av sesongen sender vi over ca. 2500. Vi har avtaler om et visst antall billetter til United og Liverpools hjemmekamper, og tett samarbeid med flere supporterklubber, sier Per Egil Hvam i Event Travel til Dagbladet.

Reisebyrået tilbyr både gruppereiser og skreddersydde individuelle reiser til balløya.

Riise-effekt

- Vi lager turopplegg til de største kampene. Reise med gruppeleder, opphold, billett, lunsj og omvisning på stadion kommer på drøyt 6000 kroner.

Sabra Sportsreiser er størst på Liverpool-turer i Norge, og merker tydelig en Riise-effekt.

- Vi håper å arrangere turer for 3500 til 4000 personer i år. Av disse vil rundt 1500 reise til Liverpool, sier Gjermund Holsæter i Sabra Sportsreiser.

De syr sammen både individuelle reiser og pakkeløsninger.

- En full fellestur inkludert fly, hotell, transport og reiseleder kommer på rundt 6000 kroner. Med lunsj og omvisning på Anfield blir prisen 6500 kroner.